Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bijl verzorgt PR voor eerste Nederlandse raceauto op zonne-energie

Capelle aan den IJssel, 4 september 2001 -- Bijl, partners in public relations & voorlichting verzorgt de public relations rondom de eerste Nederlandse raceauto op zonne-energie; de Nuna. Deze raceauto doet in november mee aan de The World Solar Challenge® (WSC) in Australië. Bijl is ingeschakeld door hoofdsponsor Nuon en het Alpha Centauri Team (ACT) dat aan de race deelneemt.

De WSC is de belangrijkste wedstrijd ter wereld voor raceauto's die alleen worden aangedreven door zonne-energie en zal op 18 november in Australië van start gaan. De deelnemers leggen ruim 3000 km af van Darwin naar Adelaide en doorkruisen daarmee het hele Australische continent.

Het ACT bestaat uit acht zeer gemotiveerde en enthousiaste studenten van de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam. Hun initiatief om als eerste Nederlandse team mee te doen aan The World Solar Challenge® is enthousiast ontvangen, zowel door vele organisaties in Nederland en Europa als door de Nederlandse overheid, getuige de Nationale Millennium Prijs die het ACT in november 2000 in ontvangst mocht nemen. Nuna is een zeer lichte en aërodynamisch vormgegeven raceauto, ontworpen met geavanceerde technologie uit o.a. de lucht- en ruimtevaart en aangedreven door hightech zonnepanelen.

Klik twee keer op de Nuna om hem van alle kanten te bekijken

Bijl
Bij Bijl werken 18 mensen. In 2000 werd een bureauhonorarium (bbi) behaald van ¦ 2,6 miljoen. Klanten waarvoor Bijl onder andere werkt zijn Jobnews, Defacto (voorheen Stivoro), Provincie Zuid-Holland, Andersen, t for telecom, LOI, NH Hoteles, P&O North Sea Ferries, Shell en B.V. Nimag (Suzuki). Bijl is lid van Pinnacle Worldwide, een netwerk van onafhankelijke public relationsbureaus. Bij Pinnacle zijn wereldwijd zo'n 70 bureaus aangesloten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië. Gezamenlijk zijn deze bureaus goed voor een honorariumomzet van ruim ¦ 250 miljoen en bieden werk aan meer dan 1100 mensen.
---

Deel: ' Bijl verzorgt PR 1e Nederlandse raceauto op zonne-energie '
Lees ook