Bijna 70% van printerbezitters betaalt onnodig teveel voor inkt


EDE, 20140520 -- Uit recent onderzoek van de Consumentenbond (Digitaalgids mei/juni 2014) blijkt dat bijna 70% van de onderzochte groep van 3.800 bezitters van een inkjetprinter originele cartridges verbruiken, terwijl dat ook aanzienlijk goedkoper kan met bijvoorbeeld alternatieve cartridges of navulinkt. Bovendien blijkt dat bijna een kwart (24%) van de onderzochte panelleden ontevreden is over het aantal pagina’s dat met originele cartridges kan worden geprint. Verder blijkt het een mythe dat met klooninkt minder pagina’s geprint kunnen worden aldus het panel van de Consumentenbond. Zo bleek het huismerk van Sneltoner.nl de meeste printjes op te leveren.

“Mensen beseffen zich vaak onvoldoende hoe gemakkelijk ze kunnen besparen op printerinkt” aldus Marcel Borgman van Sneltoner dat het huismerk Q-Nomic online verkoopt. Bij veel printers kunnen gemakkelijk huismerk cartridges worden gebruikt. Ze werken net zo goed en er zit vaak meer inkt in. Dus meer printen voor de helft van de prijs.” 

"Meestal zijn we wel alert als het gaat om de kosten van de mobiele telefoon of bijvoorbeeld de ziektekostenverzekering. Ook rijden we soms om als we ergens wat kunnen besparen op de benzine. Maar als het dan gaat om cartridges voor de printer, dan laten veel mensen geld liggen. We merken overigens wel dat steeds meer mensen overstappen op onze huismerk cartridges. Want de kwaliteit is inmiddels vaak net zo goed als originele. Belangrijk daarbij is de garantie. Niet goed betekent direct een nieuwe of geld terug." 


Deel: ' Bijna 70% van printerbezitters betaalt onnodig teveel voor inkt '
Lees ook