Bijzonder boek over Utrecht uitgereikt aan burgemeester


'Helden & Halvegaren' laat Middeleeuwen herleven

Utrecht, 20151207 -- Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft een exemplaar van het bijzondere boek ‘Helden & Halvegaren’ in ontvangst genomen uit handen van auteur Marlijn de Jager.

Helden & Halvegaren is een boek met drie verhalen die zich afspelen in het middeleeuwse Utrecht. Marlijn, neerlandica en mediëviste, liet zich voor dit boek inspireren door bestaande middeleeuwse verhalen die ze vond in het archief. Deze breidde ze vervolgens uit met sfeerbeelden en sleutelfiguren uit Bisdom Utrecht. Zo ontstond er een bundel met verhalen die het Utrecht van vroeger weer laten herleven. ‘Ik lees en hoor al jaren graag over de Middeleeuwen. Utrecht was een stad die in die tijd al volop in beweging was. Niet voor niets bestaan er vele verhalen waarin Utrecht telkens weer op z’n kop staat. Ik besloot een aantal verhalen uit te diepen, te herschrijven en aan te vullen met informatie over Utrecht in de Middeleeuwen. Zo wil ik graag anderen inspireren en laten zien hoe kleurrijk de stad al in die tijd was’, vertelt Marlijn die in 2010 haar Masterstudie Middeleeuwse Studies afrondde. 

In de bundel ‘Helden & Halvegaren’ staan drie verhalen ‘Het wonderlijke spinnewiel’, ‘De brouwer en de basilisk’ en ‘De heks van Utrecht’. De illustraties en de vormgeving zijn verzorgd door Sven Gerhardt, de vriend van Marlijn. Hij heeft tientallen linoleumsnedes gemaakt, die het boek een bijzondere sfeer geven. Deze unieke bundel, die is uitgegeven door Scrivo Media, kost 15,00 euro en is natuurlijk verkrijgbaar bij onder meer de Utrechtse boekwinkels. Meer informatie is te vinden op: www.heldenenhalvegaren.nl 

ISBN-nummer: 9789491687228


Deel: ' Bijzonder boek over Utrecht uitgereikt aan burgemeester '
Lees ook