Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen
Politiek Platform

Bijzonder celloconcert op 16 febr. 2003
11-02-2003

Op zondag 16 februari 2003 wordt het vijfde concert in de serie Paauwconcertren verzorgd door de talentvolle celliste Timora Rösler. Het concert zal vanaf 12.00 uur klinken in raadhuis De Paauw, Raadhuislaan in Wassenaar. Op het programma staan werken van Johann Sebastiaan Bach.

Rösler was in het vorige concertseizoen te zien met de pianiste Klara Würtz. Het grote succes heeft gemaakt dat beide musici dit seizoen terugkomen voor een solo optreden.

Judith Pfaeltzer
In de pauze en na afloop van het concert kan de tentoonstelling van beelden en tekeningen van de kunstenares Judith Pfaeltzer nog worden bezocht, wat maakt dat zondag de 16e van een compleet cultureel programma kan worden genoten.

Timora Rosler, cello
De Israëlische celliste Timora Rosler won in 1996 zowel de eerste prijs op het Internationale Cello Concours in Stuttgart als op de Caltanissetta Internationale Duo Kamermuziek Concours in Italië met pianste Klára Würtz. In 1997 won ze de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, waarbij de toenmalige jury stelde dat , de talentvolle Timora Rosler intieme expressiviteit, virtuositeit en een natuurlijk gevoel voor de compositie heeft. Deze combinatie maakt haar interpretatie buitengewoon fascinerend .

Een jaar later won zij een speciale prijs voor haar interpretatie op het 11e Internationale Bach Concours in Leipzig. Andere prijzen zijn o.a. de eerste prijs op het Clairmont Concours in Israël en het Concerto Concours tijdens het Aspen Muziek Festival. Sinds 1985 is zij lid van the Distinguished Young Artists Chamber Music Group aan het Music Center in Jeruzalem.

Op vele internationale festivals was Timor Rosler te horen waaronder het festival van Ravinia, Aspen, Banff Centre for the Arts, The Manchester Cello Festival, The International Musicians Seminar in Prussia Cove, Engeland, Holland Music Sessions, Pro festival in Rolandseck, Duitsland en de Maurice Ravel Summer Academy in Frankrijk.

Timora Rosler concerteerde reeds in Israël, Europa, Amerika en Canada en speelde als soliste met orkesten als het Janácek Philharmonic, Het Slovaaks Sinfonietta, the Eastern Connecticut Symphony Orchestra en het Haifa Symphony Orchestra.

Met het Orquesta de Cámara MAYO uit Buenos Aires heeft zij een uitgebreide tournee gemaakt door Nederland ( o.a. het Concertgebouw), en Argentinië ( Buenos Aires) met werken van Piazolla. Hiervan is ook een TV- en CD registratie gemaakt.

Timora Rosler volgde masterclasses bij Janos Starker, Heinrich Schiff, Boris Pergamenschikov, Anner Bijlsma, Lynn Harell en Daniel Shafran. Zij behaalde haar diploma's bij Dmitri Ferschtman in Amsterdam en bij Aldo Parisot aan de Yale Universiteit.

Kosten
Voor dit concert zijn nog circa 30 losse plaatsbewijzen voor de Frederikzaal te verkrijgen. De verkoop van deze kaarten vindt plaats op de dag van het concert vanaf 11.30 uur aan de zaal. De toegang bedraagt: 11,--. Voor leden van K&O, de Streekmuziekschool en Het Nut bedraagt de entree 10,--. Jongeren tot 23 jaar betalen 8,50.

Deel: ' Bijzonder celloconcert in Wassenaar '
Lees ook