Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

19 april 2012

BIJZONDERE BEEMSTERBEWONERS IN BEEMSTERWEEK BIJ VAN ZUKS DUS

Aankomende week is het Beemsterweek bij Van Zuks Dus. Ter ere van het vierhonderdjarig bestaan van de Beemster besteedt het televisieprogramma van RTV Noord-Holland de gehele week aandacht aan de gewoonten en gebruiken van bijzondere inwoners van de Beemster. De Beemsterweek bij Van Zuks Dus is te zien van maandag 23 tot en met 27 april om 17.50 uur bij RTV Noord-Holland.

In de laatste week van april volop aandacht voor de Beemster, de volgende items passeren de revue. We lopen mee met de professionele mollenvanger van de Beemster; Cor Hooijberg. Cor heeft in zijn hele leven al zo'n drieënzestigduizend mollen gevangen en laat in Van Zuks Dus zijn speciale vangtechniek zien.

Verder aandacht voor het 'steenwerpen' -een echte Beemstertraditie- en er wordt een bezoekje gebracht aan steenwerpclub 't Mikpuntje.

Omdat zowel de New Yorkse wijk Manhattan als de Beemster 400 jaar geleden zijn opgebouwd volgens eenzelfde stratenplan, rijdt Van Zuks Dus met een typisch New Yorkse taxi door de Beemster.

Tevens krijgen we een rondleiding van de 91-jarige Hein Stevers, ook wel de Ereburgemeester van Westbeemster genoemd. Hij woont er al vanaf 1921 en kent de Beemster dus op zijn duimpje.

Tips?

Kent u ook opmerkelijke inwoners van de Beemster? Dan kunt u bellen naar de Van Zuks Dus-redactie: 020-850521. Voor meer informatie over het programma kijk op www.rtvnh.nl/vanzuksdus

Beemsterweek bij Van Zuks Dus

Maandag 23 april tot en met vrijdag 27 april, 17.50 uur bij RTV Noord-Holland


---

Deel: ' Bijzondere Beemsterbewoners in Beemsterweek bij Van Zuks Dus '


Lees ook