gemeente rotterdam

18 oktober 2007

bijzondere estafette langs rotterdamse eerste palen tijdens dag van de 1e paal wethouder hamit karakus (wonen en ruimtelijke ordening) maakt op vrijdag 19 oktober een bijzondere tocht langs verschillende bouwputten in de stad. met een gevolg van enthousiaste rotterdammers reist hij per bus door de stad om op diverse locaties een eerste paal te slaan. dit gebeurt in het kader van de dag van de 1e paal. het evenement is een onderdeel van het rotterdams bouwputtenfestival 2007, georganiseerd door het city informatiecentrum rotterdam. rotterdam heeft een ambitieus bouwprogramma. met het bouwputtenfestival wil de gemeente het publiek kennis laten maken met nieuwe rotterdamse bouwprojecten.

de pers is van harte welkom om mee te reizen met de bus. aanmelden bij voorkeur voor vrijdag 10.00 uur bij esther schoemaker, communicatieadviseur city informatiecentrum, tel. 06 - 52631259 programma
13.15 uur vertrek vanaf het city informatiecentrum rotterdam

13.45 uur verwachte aankomst aan de rondolaan, heijplaat het project: herstructurering van de heij: sloop van 39 appartementen aan de rondolaan en de linertonstraat. nieuwbouw van 26 woningen.
handeling: de wethouder slaat de eerste paal, samen met de heer piet boukes (voorzitter huurderraad heijplaat) en onno peer (vestigingsdirecteur woonbron hoogvliet).

14.30 uur vertrek
14.45 uur verwachte aankomst aan de c.p. tielestraat, nieuwe westen het project: negen huishoudens (14 volwassenen en 3 kinderen) vormen gezamenlijk kopersvereniging de omscholing uit rotterdam. in samenspraak met hulshof architecten en ondersteund door steunpunt wonen bouwt deze kopersvereniging de voormalige behuizing van de vierambachtschool om tot woningen. de school uit 1916 biedt straks ruimte aan negen appartementen die allemaal totaal verschillend worden in oppervlakte, indeling en uitstraling. handeling: de wethouder 'verleent' ter plaatse de bouwvergunning en sloopt een van de oude trappen.

15.15 uur vertrek
15.20 uur verwachte aankomst aan de lange dijkstraat, delfshaven het project: stadswerf
dit woonplan, bestaande uit 50 appartementen en 48 plein- en kadewoningen, krijgt vorm op het coolhaveneiland. handeling: in opdracht van het obr wordt het terrein momenteel onderzocht op archeologische vondsten. de wethouder doet een bijzondere opgraving.

15.45 uur vertrek
15.50 uur verwachte aankomst op de müllerpier, bij de bouwput van mercurius
het project: mercurius
mercurius bestaat uit tien verdiepingen met in totaal 53 appartementen, 4 stadswoningen en 2 praktijkruimten. de 57 woningen zijn verdeeld over maar liefst 21 woontypen. handeling: de wethouder slaat de officiële eerste paal, tezamen met de directeur van am woningen en een van de nieuwe bewoners.

16.25 uur vertrek
16.35 uur verwachte aankomst bij restaurant mooii, oost-wijnstraat 8-16 het project: maasstede en ns poort werken gezamenlijk aan diverse projecten aan de wijnhaven. maasstede heeft een deel van de appartementen in de wijnhaeve van ns gekocht en zal op no. 23 een nieuw pand bouwen dat tevens het nieuwe hoofdkantoor van maasstede zal worden. maasstede is tevens eigenaar van diverse panden in het wijnhaeve gebied. een belangrijke ontwikkeling voor rotterdam, waarmee een bruisend centrum van wonen, werken en recreëren ontstaat. met horeca, hotel, woon- en werkomgeving. handeling: de wethouder zet op 'spetterende' wijze de start van de werkzaamheden luister bij.

17.30 uur verwacht einde van het programma
bus rijdt terug naar het city informatiecentrum rotterdam.

Deel: ' Bijzondere estafette tijdens Dag van de 1e paal '




Lees ook