Bijzondere horecaontwikkelaar op zoek naar monumentale panden


‘Maak monumenten toegankelijk door middel van horecagelegenheden’

Utrecht, 20151123 -- Na de succesvolle opening van horecagelegenheid Waag in Leiden wil Debuut Horeca Beheer & Ontwikkeling met hedendaagse horecaformules, meer bijzondere gebouwen toegankelijk maken voor publiek. Het bedrijf is dan ook op zoek naar karakteristieke (monumentale) panden, om deze nieuw leven in te blazen. “Wij willen de monumenten, die nu vaak leegstaan, teruggeven aan de inwoners van de stad.”

Bijzondere horecaontwikkelaar op zoek naar monumentale pandenDaarbij richt het bedrijf zich op bijzondere gebouwen in grote steden als:
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Utrecht
  • s-Hertogenbosch
  • Tilburg
  • Eindhoven
Bij voorkeur met een monumentale status, terrasmogelijkheden en minimaal driehonderd vierkante meter ruimte. We gaan graag in gesprek met eigenaren en ontwikkelaars van bijzondere panden om samen de mogelijkheden voor nieuwe horeca te ontdekken”, vertelt Fred Bus van Debuut Beheer & Ontwikkeling. “Je kunt daarbij denken aan oude bankgebouwen, notariswoningen of bijvoorbeeld postkantoren, maar ook aan voormalig ziekenhuizen of leegstaande kerken. Zelfs fabriekshallen zijn geschikt voor een gezellige horecagelegenheid.” 

Opnieuw bruisend middelput

Debuut Horeca Beheer & Ontwikkeling heeft ruime ervaring met het creëren van succesvolle horecaformules in monumenten. Daarbij is respect voor het verleden van het gebouw altijd het uitgangspunt. Zo werd in juli in de historische Leidse Waag (1657) een schitterend etablissement geopend. Het gebouw was ooit het bruisende middelpunt van Leiden, maar werd nog maar nauwelijks gebruikt. Na een grondige renovatie, waarbij nauw werd samengewerkt met de gemeente Leiden en monumentenzorg, is dit monument opnieuw uitgegroeid tot het levendige hart van de stad. “Voor de verbouwing moesten de steentjes er uit, maar omdat het een monumentaal pand betreft, diende deze ook op exact dezelfde wijze herplaatst te worden. Daarom hebben we alle steentjes genummerd, zodat de vloer er precies weer zo uitziet als in 1657.” 

Daarnaast wordt een deel van het markante pand Royal uit 1925 in Arnhem omgetoverd tot een nieuwe horecagelegenheid. Op 19 november opent hier STAN&CO zijn deuren. Het is de tweede vestiging van het concept STAN&CO, waarvan de eerste in 2013 in Utrecht de deuren opende en al snel uitgroeide tot een begrip in de Domstad. Verder werd eerder dit jaar Stadscafé de Vooruitgang in Eindhoven in oude luister hersteld. 

Andere voorbeelden van bijzondere uitgaansgelegenheden in bijzondere panden zijn de vestigingen van Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht en Leiden. Beide zijn gehuisvest op een bijzondere locatie. Olivier Utrecht zit in de voormalige schuilkerk Maria Minor uit 1860 en Olivier Leiden in het voormalig St. Elisabeth Ziekenhuis (1892). Bij beide projecten is het monumentale karakter van de panden behouden, wat in combinatie met de horeca zorgt voor een unieke belevenis. 

Over Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling

Debuut Beheer & Ontwikkeling. is een onderneming die zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met het beheer en de ontwikkeling van horecabedrijven door heel Nederland. Met 28 locaties, 16 formules, twee miljoen gasten en een omzet van 35 miljoen euro per jaar is Debuut een belangrijke speler in de horecawereld. Veel van de horecabedrijven van Debuut Beheer & Ontwikkeling. zijn ware begrippen, denk aan Popocatepetl, Mauve, De Colonie, Breakaway en niet te vergeten Belgisch Biercafé  Olivier, waarvan de vestiging in Utrecht in 2013 werd uitgeroepen tot beste café van Nederland.


Deel: ' Bijzondere horecaontwikkelaar op zoek naar monumentale panden '
Lees ook