Bijzondere natuur rond Elperstroom

Persbericht

Bijzondere natuur rond Elperstroom

Op zondag 15 maart a.s. organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een natuurwandeling rondom de Elperstroom. De wandeling staat in het teken van de recente natuurontwikkeling in dit gebied. In 2009 werd de Elperstroom aangewezen als Natura 2000 gebied. Dit is natuur die zelfs op Europees niveau bijzondere bescherming geniet. In de graslanden rond de beek komen bijzondere plantensoorten, vogels en vlinders voor.

In de afgelopen jaren is de waterhuishouding in het voordeel van de natuur verbeterd. De diepe ontwatering die in de jaren zestig van de vorige eeuw is uitgevoerd is daarmee een halt toegeroepen. De bovenloop van de beek heeft haar kronkelende loop weer teruggekregen. Onder begeleiding van een Nationaal Park gids ervaren de deelnemers de bijzondere waarden en de verscheidenheid van het gebied. De zwerftocht start om 13:30 uur bij de parkeerplaats Zwattepad langs de weg N374 Schoonloo-Elp en eindigt om ongeveer 16:00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De zwerftocht volgt voor een deel drassige paden, waterdichte wandelschoenen worden aanbevolen.

Datum: zondag 15 maart 2015

Starttijd: 13:30 uur

Startplaats: Parkeerplaats Zwattepad, langs de weg N374 Schoonloo-Elp

Honden worden niet toegelaten tijdens deze natuurwandeling. Na afloop wordt een bijdrage voor het gebiedsfonds Drentsche Aa gevraagd.

www.ivn.nl | www.scharrelkids.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Bijzondere natuur rond Elperstroom '


Lees ook