Leger des Heils

Bill Cosby werkt mee aan videoproductie


- Juli 26, 2001 - 2:00 PM

Velen zullen zich ongetwijfeld dr. Cliff Huxtable herinneren. In de tachtiger jaren was hij de bekendste televisie vader. De populaire entertainer, acteur en auteur die deze rol voor zijn rekening nam Bill Cosby heeft het Leger des Heils in Amerika zijn steun toegezegd voor het initiatief om contacten te leggen met kinderen die misbruikt of verwaarloosd worden of depressief zijn en zelfmoord willen plegen. Bill Cosby heeft aan een inleiding voor een nieuwe video meegewerkt, getiteld Altars in the street, die gemaakt is door het Leger in het oostelijk deel van Amerika. Hij maakt deel uit van het HopeShare programma voor risico-kinderen.
Als kind bezocht Cosby vaak het sportcentrum van het Leger des Heils in Philadelphia. Hij is ervan overtuigd dat de organisatie grote invloed heeft gehad op hem en de kinderen met wie hij opgroeide. Het is dus heel passend dat hij deze film inleidt. De video gaat over twee kinderen van wie de toekomst wordt bepaald door de zorg van mensen die om hen geven. De Commandant van het Leger in het oostelijk deel van Amerika is blij met de steun van Cosby en geeft toe dat hij de meest geschikte persoon ervoor is.
Wie Cosby beter kent zal het daar zeker mee eens zijn. Hij speelde in twaalf tv-series, twaalf speelfilms en schreef twaalf boeken. Hij kreeg daarnaast meerdere onderscheidingen, waaronder een eredoctoraat aan de universiteit van Massachusets.

Deel: ' Bill Cosby werkt mee aan videoproductie Leger des Heils '
Lees ook