Binnen één jaar meer dan 60 miljoen gebruikers van Microsoft Office XP

Schiphol-Rijk, 16 mei 2002 - Sinds de lancering van Microsoft Office XP, bijna een jaar geleden, heeft Microsoft wereldwijd meer dan 60 miljoen licenties verkocht. Dit is twee maal zo veel als het aantal verkochte licenties voor Office 2000 gedurende de vergelijkbare periode na de introductie van die versie.

"In deze tijd van budgetbeperkingen zien steeds meer organisaties de waarde van Microsoft Office XP als een cruciaal hulpmiddel bij het realiseren van hun bedrijfsstrategie," zegt Steven Sinofsky, vice president van Office XP bij Microsoft. "Het investeringsniveau sterkt ons in onze overtuiging dat Office XP een belangrijke bijdrage levert aan het verhogen van de bedrijfsproductiviteit. Het biedt meer waarde en meer nieuwe mogelijkheden dan enig andere desktopsoftware van dit moment."

Waarom bedrijven kiezen voor Microsoft Office XP
Over de hele wereld kiezen ondernemingen van iedere grootte voor Office XP, om efficiënter informatie samen te kunnen stellen en beter samen te werken met anderen. Ze kunnen met Office XP gemakkelijker bedrijfsoplossingen op maat bouwen, die gebruikmaken van nieuwe technologieën zoals XML web services en waarmee ze hun bedrijfsdoelstellingen kunnen behalen. Op deze wijze kunnen bijvoorbeeld bedrijfsprocessen van partners, toeleveranciers en klanten via XML web services geïntegreerd worden in Excel-worksheets. Dit resulteert in een aanzienlijke verhoging van de efficiency en geeft organisaties de mogelijkheid om sneller en flexibeler te reageren op ontwikkelingen.

Microsoft Office XP: meer dan het standaard pakket
Organisaties kunnen met Office XP zelf geavanceerde oplossingen bouwen voor intern en extern gebruik. Zo kunnen zij eigen InfoLabels en SmartTags ontwikkelen, waarmee in real-time dynamische informatie aan gebruikers kan worden getoond, zodat ze altijd direct beschikken over de nieuwste gegevens.
Microsoft-partner JSR Office Solutions uit Zoetermeer heeft met behulp van Office XP een modulaire reeks producten onder de naam 'Profit' ontwikkeld, gericht op de administratieve organisatie van ondernemingen en instellingen. Word 2002 wordt in Profit Correspondentie gebruikt om te waarborgen dat de bedrijfshuisstijl in alle documenten wordt gebruikt. Ook zorgt de software ervoor dat documenten altijd conform huisregels worden benoemd en opgeslagen. Profit Relaties koppelt Profit Correspondentie aan een in Access 2002 ontwikkelde database, terwijl met Profit Consultant een volledige dossieradministratie wordt gerealiseerd, inclusief facturatie en managementinformatie. Volgens Conny van Rijn, directeur Marketing & Verkoop van JSR Office Solutions, kunnen organisaties dankzij de Profit-productlijn meer rendement uit Office XP halen. "Microsoft Office XP wordt volledig benut, zodat de applicaties nauw aansluiten op de bedrijfsvoering, door eenvoudig te realiseren aanpassingen en optimaal gebruik van de integratiemogelijkheden die Office XP biedt."

Over Microsoft Office XP
Microsoft Office XP biedt intelligentere functies voor individuen, teams en organisaties. Office XP zorgt voor hogere productiviteit door gebruikers te helpen optimaal gebruik te maken van de voordelen van Office, met tools waar zij op kunnen vertrouwen. Met behulp van Office XP kunnen mensen gemakkelijker met elkaar samenwerken, dankzij een geheel nieuwe manier om samen met anderen aan documenten te werken en met behulp van SharePoint Team Services, waarmee projecten en activiteiten via het web beheerd kunnen worden. Office XP vormt tevens een uitgebreid platform voor het creëren van zakelijke oplossingen, biedt verbeterde beveiliging en verschaft organisaties de tools die zij nodig hebben om Office uit te rollen en te beheren.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Binnen één jaar meer dan 60 miljoen gebruikers van Microsoft Office XP '
Lees ook