BINNENHUIS '99 HEEFT DE 'LENTEKRIEBELS'

Beloftevol als het prille voorjaar opent Binnenhuis '99 van 26 februari tot en met 7 maart haar deuren voor het publiek. Uitbundig, sprankelend en vooral inspirerend heet deze sfeervolle interieurbeurs, met 20.000 m² woonideeën, de duizenden bezoekers welkom die ook de lentekriebels voelen.

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een eigenstijl in hun interieur, geen strak keurslijf van voorgeschreven interieur oplossingen, maar voor wonen met een eigen signatuur.
Binnenhuis '99 biedt daarom de bezoeker meer dan een compleet aanbod van producten. Binnenhuis '99 is vooral een inspiratiebron, een smeltkroes van internationale stijlen en invloeden van romantisch klassiek, avontuurlijk uitheems, puur natuur naar eigentijds .... alles is aanwezig voor een inspirerend dagje uit.

Nieuw beursconcept
Om de beurs nog aantrekkelijker te maken is Binnenhuis '99 anders van opzet dan voorgaande edities. In het nieuwe concept zijn verschillende aandachtsgebieden geclusterd, zodat er sprake is van grote keukenshows, een uitgebreide vloerenexpo, een grote presentatie van technische voorzieningen, de nieuwste woonaccessoires en nog veel meer. Omdat de leveranciers van dezelfde en aanverwante producten nu bij elkaar staan, is het voor de bezoeker eenvoudig alle informatie over een onderwerp te verzamelen en te vergelijken. Deze clusters zijn te vinden in hal 2, 3,
4,en 5. In hal 1, het nieuwe gedeelte van Ahoy' Rotterdam, is het verrassende lentepaviljoen gesitueerd. Hier kan worden deelgenomen aan verschillende workshops en staan tal van adviseurs kaar om de bezoeker antwoord te geven op de meest uiteenlopende interieurvragen.

Actueel is de geraffineerde eenvoud
Door alle stromingen en trends heen, is de kracht van het echte, de geraffineerde eenvoud herkenbaar. Ingetogen eenvoud als basis voor het wonen in deze drukke tijd, het gebruik van pure materialen en vormen als tegenhanger van de elektronische snelweg.

Zo is er in de kleuren weer volop ruimte voor het naturel wit. Het naturel van gebleekt linnen, katoen en wol, afgewisseld met warme bruintinten en uitbundige accenten met kleuren als het prille voorjaar. Op stand 1040 van Manou Wonen treft u een uitgebreide collectie aan van rotan en teak meubelen: bijvoorbeeld een, twee of drie-zits sofa, al dan niet gecombineerd met hout. De eethoek Lotus is een voorbeeld van eigentijdse vormgeving en een combinatie van diverse materialen. Ook wordt er ruime aandacht besteedt aan het belang van zorgvuldig gekozen grote accessoires, zoals aardewerken souvenirs, houten dozen en kandelaars. Dé manier om het interieur, mits goed geplaatst, allure en een persoonlijk signatuur te geven.

Primeurs van internationale vakbeurzen
Natuurlijk biedt Binnenhuis '99 ook dit jaar talloze ideeën voor elke ruimte in huis. Badkamers, woonkamers, keukens, slaapkamers, wanden, vloeren en plafonds komen rijkelijk aan bod. Met een zeer gevarieerd aanbod van ambachtelijk gemaakte keukens, recyclebare meubels, de nieuwste vloeren, apparatuur, verlichting en raamdecoraties. Collecties van de vakbeurzen in Keulen, Milaan en Parijs, die zojuist hebben plaatsgevonden, zullen beslist veel bezoekers naar de stands van o.a. De Stam Interieur, Toonen en De Spits Binnenhuiskunst lokken. Hier kunnen zij kennismaken met de 'hotste' items, waaronder spectaculaire meubels van de bekende topmerken en aandacht voor de nieuwste slaaptrends.

Prijsvraag aanstormend talent
De organisator van de beurs Binnenhuis '99 is er in geslaagd de spraakmakende tentoonstelling van de Laudatio wedstrijd naar Rotterdam te halen. De bezoekers kunnen kijken naar prototypen en maquettes van winnende en genomineerde stoelontwerpen van de wedstrijd, die afgelopen najaar werd georganiseerd door Leolux, Elsevier en Knack Weekend. Daarnaast toont Patty Harpenau het spectaculaire Millenniumschilderij en is op zondag

28 februari en zaterdag 6 maart aanwezig om haar werk te signeren. Glaskunst van werldniveau is te bewonderen in de entreehal. Opvallend is ook het kunsteiland, dat in hal 2 van Rotterdam Ahoy' wordt gerealiseerd. Hier exposeren diverse kunstenaars hun werk en zijn ondermeer de schilderijen van Galerie Thyade, glasblazerij 't Quakeltje en werk van Wiebe van der Zee te zien. Wiebe van der Zee is bekend van zijn langwerpige schilderijen met koeien als onderwerp.

Aantrekkelijke beurs
Ook dit jaar is RTB Beurzen er in geslaagd een bijzonder aantrekkelijke beurs te organiseren. Met veel nieuws op het gebied van tuinen, interieurs, slapen, vloeren, verwarming, verlichting, keukens & sanitair, woningdecoratie- en verbetering en kunst. Ontwerpbureau Esenso tekent voor het interieurontwerp, de officiële opening wordt op vrijdag
27 februari om 10.30 uur verricht door Floris Meydam en Neil Wilkin.

Deel: ' Binnenhuis '99 heeft 'lentekriebels' '
Lees ook