PERSBERICHT

'Lentekriebels' in Ahoy' Rotterdam

Binnenhuis '99 komt met voorjaarstrends

Rotterdam - 14 januari 1999 - Voor de 33e keer wordt van 26 februari tot en met 7 maart aanstaande de nationale woonideeënbeurs Binnenhuis '99 georganiseerd. Traditiegetrouw in Rotterdam maar in het vernieuwde Ahoy'gebouw.

Onder het motto 'Lentekriebels op Binnenhuis '99' presenteert de beurs de nieuwste woontrends, de nieuwe kleuren voor 1999 en de laatste collecties op het woongebied. In het midden van de beurs staat het 'Lentepaviljoen'. Hierin krijgen de bezoekers gratis advies op het gebied van sfeer en inrichting. Er worden tal van workshops georganiseerd: ondermeer Tiffany lampen maken, bloemschikken, etc. De inspiratiebron die aan de geboorte van de beurs ligt is: jong talent, lente en vernieuwing. Hiermee is Binnenhuis '99 de meest omvangrijke en complete beurs op het gebied van wonen.

Woon- en tuinpresentatie
Lekker wonen is de trend van vandaag. Steeds meer mensen kopen een woning en besteden veel aandacht aan de inrichting ervan. Binnenhuis '99 sluit met ruim 20.000 vierkante meter aan bij de groeiende belangstelling voor wonen en leven met de presentatie van nieuwe woontrends, exposities en advies op gebied van woninginrichting, keukens, slaap- en badkamers, open haarden, huizen én tuinen. Net als voorgaande jaren is de beurs aangevuld met een sfeervolle tuinpresentatie van Staelduinsebos Groenspecialisten.

Wereldprimeur
Voor het eerst is de bezoeker op een consumentenbeurs in de gelegenheid een unieke expositie glaskunst te bezoeken. Glas Galerie Leerdam heeft twee kunstenaars verzocht hun glasobjecten te exposeren. De glasvoorwerpen van de Nederlandse kunstenaar Floris Meydam blinken uit tot ongekende mooie vormen door zijn grote kennis van de techniek gecombineerd met zijn inspiratie en creativiteit. De Britse kunstenaar Neil Wilkin verraadt in zijn exclusieve objecten de hand van de meesterglasblazer. Veel van zijn objecten vallen onder de noemer van toegepaste kunst, mooi in elk modern interieur en exterieur.

Ruim aanbod
Binnenhuis '99 is de consumentenbeurs die de toon zet voor het hedendaagse interieur in Nederland. De beurs sluit aan op de grote internationale vakbeurzen van Keulen, Milaan en Parijs en biedt ook altijd de primeurs die daar gepresenteerd werden. De kracht van Binnenhuis '99 is het brede en gevarieerde overzicht van alle nieuwe trends op de woonmarkt. Uiteenlopend van ambachtelijk gemaakte keukens, recyclebare meubels, aquaria, decoratieve parket- en grindvloeren en moderne slaapkamerinrichtingen.
Internet
De internetsite die ter gelegenheid van de beurs geopend is, is alvast te bekijken via: https://www.binnenhuis.nl. De site geeft algemene informatie over de opzet van de beurs en de vernieuwing van Ahoy'. Tijdens de beursperiode worden iedere dag de actuele ontwikkelingen weergegeven. Daarnaast zijn ook alle gegevens over openingstijden, toegangsprijzen en kortingen opgenomen.

Openingstijden
De beurs is geopend van vrijdag 26 februari tot en met zondag 7 maart a.s. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot
17.00 uur en van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag is Binnenhuis '99 geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is voor volwassenen * 17,-, kinderen t/m 12 jaar * 8,-, reductiekaart- en pas 65+ houders * 13,50, een gezinskaart voor volwassenen en twee kinderen kost * 40,-.

Organisatie
Binnenhuis '99 is georganiseerd door RTB Beurzen. Naast deze interieurbeurs is RTB Beurzen ook verantwoordelijk voor Buitenshuis '99: een nieuwe beurs (van 18 tot en met 21 maart a.s.) op gebied van het tuingebeuren en alles wat met het buitenleven te maken heeft. Ook Visma, de grootste hengelsportbeurs van Europa is bekend bij talrijke hengelaars. In het najaar treft u in Ahoy' Rotterdam de beurzen Femina, SkiHapp en Cupido aan. Daarnaast organiseert RTB Beurzen ook de vakbeurzen View en Hout. RTB Beurzen is de eerste en enige beursorganisatie die vooralsnog ISO 9002 gecertificeerd is.

Deel: ' Binnenhuis '99 komt met voorjaarstrends in Ahoy Rotterdam '
Lees ook