Persinformatie BinnenHuis & Tuin 2003
Van 4 tot en met 9 maart Ahoy' Expo Center Rotterdam PERSBERICHTGEVING (niet voor publicatie)

Internet
RTB Beurzen heeft, als organisator van beurs BinnenHuis & Tuin 2003, een eigen website. U kunt op de site komen via het volgende adres: http://www.binnenhuisentuin.nl

De site geeft algemene informatie over het concept en de opzet van de beurs. Daarnaast worden ook alle gegevens over deelnemers, openingstijden, toegangsprijzen en bijzondere evenementen opgenomen. Vanaf 24 februari a.s. worden dagelijks onder alle bezoekers van de site entreekaarten verloot om gratis of met korting de beurs te bezoeken. Tijdens de beursperiode worden iedere dag de actuele ontwikkelingen weergegeven. Daarnaast is er voor de pers een speciale site http://www.rtb.nl/persinfo waar de laatste persberichten zijn opgenomen en waar fotomateriaal (vrij van publicatierechten) van afgehaald kan worden. Vergeet vooral niet regelmatig 'Hot News' te raadplegen. Hierin worden de laatste nieuwsfeiten opgenomen.

Informatie
Wenst u andere informatie over het nieuwe concept en wilt u in contact komen met de deelnemers van de beurs, dan kunt u gegevens opvragen bij: Van Dantzig & Lichtenveldt. Christ'l Oosters of Evelyne Smith, Postbus 22089, 3003 DB Rotterdam, Telefoon: 010-2720707, Fax: 010 - 2357000 of www.vdlpr.com e-mail: christl.oosters@vdlpr.com of evelyne.smith@vdlpr.com

Catalogus
Een catalogus met de juiste standnummers is in de perskamer te verkrijgen.

BinnenHuis & Tuin Award 2003
Tijdens de opening van de beurs BinnenHuis & Tuin 2003 worden voor de eerste keer de BinnenHuis& Tuin Awards uitgereikt voor de beste presentatie op de onderdelen interieur en tuin. Een deskundige jury, bestaande uit beeldend kunstenares Corry Ammerlaan - Van Niekerk en de ontwerpers Karel Boonzaaijer en Dick Spierenburg beoordelen de deelnemende exposanten op hun presentatie. Corry Ammerlaan is eveneens de maker van de awards. Op dinsdag 4 maart, vanaf 10.30 uur, bent u als journalist van harte welkom om de uitreiking bij te wonen.

Preview
Indien gewenst kunt u op maandag 3 maart om 15.00 uur al een kijkje nemen op de beurs, tijdens de perspreview. U krijgt een rondleiding over de beurs met aandacht voor onder meer de bijzondere tuinparken en Hot Spots, waarna u de gelegenheid heeft vragen te stellen aan zowel de organisatie als de standhouders. Als u deze preview wilt bijwonen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan Van Dantzig & Lichtenveldt te melden.

Om binnen te komen, hoeft u alleen maar uw perskaart bij de ingang te laten zien en door te lopen naar de ontvangsthal. Medewerkers van de organisatie helpen u verder. Zij zorgen er ook voor dat u na een bezoek aan de beurs het parkeerterrein gratis kunt verlaten.

Organisatie : RTB Beurzen
Kralingseweg 229
3062 CE Rotterdam
tel. 010-2425310
fax 010-2425311

Locatie : Ahoy' Expo Center Rotterdam
Ahoy'weg 10 (hoofdingang aan de Zuiderparkweg) 3084 BA Rotterdam
tel. 010-2933300
fax 010-2933399

Beursperiode : Van dinsdag 4 t/m zondag 9 maart 2003

Openingstijden : Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.30 uur Op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Beursthema : Bron van inspiratie voor wonen en tuinieren

Aantal exposanten : Circa 150

Beursoppervlakte : 14.000 vierkante meter

Evenementen : Tuinpark met presentaties van voorbeeldtuinen Workshops
Tuincafé
Verlichtingsshow
Hot Spots
Vloeren Collectief

---
Toegangsprijs : de entreeprijs voor volwassenen bedraagt EUR 8,-, Voor kinderen t/m 12 jaar EUR 4,-, pas 65+ houders EUR 6,50, gezinskaart voor twee volwassenen en twee kinderen EUR 20,-.

Hot spots, themapaviljoens en tuinparken op BinnenHuis & Tuin 2003

Nieuw concept is een bron van inspiratie

De vernieuwde BinnenHuis & Tuin 2003, presenteert verrassende ideeën en is een bron van inspiratie voor de bezoeker. Rond fraai aangelegde tuinen, imposante themapaviljoens en originele, overzichtelijke exposities, biedt de beurs een keur aan trends op het gebied van interieurs, keukens, vloeren, tuinmeubels, decoraties etc. De toonaangevende interieur- en tuinbeurs vindt plaats van 4 tot en met 9 maart in Ahoy' Expo Center in Rotterdam.

Dit jaar lanceert de beurs een vernieuwd concept. De succesvolle combinatie van woon- en tuintrends is dit jaar aangevuld met sfeervolle tuinparken, boeiende en informatieve themapaviljoens en fraaie, zogenaamde hot spots. Zo krijgt de consument zonder enige moeite en in één klap een totaal overzicht gepresenteerd van wat er te koop is op het gebied van wonen en tuinieren. BinnenHuis & Tuin 2003 onderscheidt zich door deze nieuwe aanpak van de bekende verkoopcentrums.

Overzichtelijk en efficiënt
De huidige consument lijkt het steeds drukker te krijgen; Werk, gezellige uitstapjes met vrienden of familie, kookclubjes, sporten en dan ook nog de huishoudelijke beslommeringen. De tijd moet daarom efficiënter worden ingedeeld. BinnenHuis & Tuin is een trendy beurs waar de bezoeker op een snelle manier ideeën op kan doen voor wonen en tuinieren. Het evenement sluit met het nieuwe beursconcept dan ook nog beter aan op deze ontwikkeling.

Nieuws in de 'hot spots'
Nieuw op de beurs is de presentatie van nieuwe bijzondere en interessante producten die separaat worden geëxposeerd. Comfortabel wonen is hot. Daarom hebben de presentaties de naam hot spots gekregen. De uitgekiende presentatievorm van de 'hot spots' zijn een lust voor het oog. BinnenHuis & Tuin pretendeert tenslotte niet alleen een beurs te zijn waar de nieuwste meubelen, keukens, vloeren en lampen te koop zijn. Het gaat de beursdeelnemers ook om het geven van tips en adviezen, waarmee de bezoekers thuis hun interieur eigenhandig naar eigen smaak kunnen verfraaien.

Tuinparken en themapaviljoens
Het centrum van elke beurshal is omgetoverd tot een fraai tuinpark, waarin van alles te beleven is op het gebied van tuinieren in combinatie met accessoires voor binnen en buiten. Rondom deze aaneenschakeling van modeltuinen kunnen de bezoekers zich volledig laten informeren en voorlichten over de recente tuintrends. Franse, Oosterse, moderne en nostalgische tuinen; de bezoeker krijgt vele ontwerpen te zien. Aan het hoofd van elk tuinpark staat een metershoog themapaviljoen. Naast een overzicht van de nieuwste interieurtrends, treft de bezoeker hier presentaties op het gebied van tuinieren en wonen.

Boeiende verlichtingshow
Nieuw op de beurs is de grote verlichtingshow. Een van de themapaviljoens draait geheel om verlichting. Adviseurs showen de bezoekers hoe hij op de beste manier zijn interieur kan verlichten en geven ook aan hoe het vooral niet moet.

Inspiratiebron
Wonen doe je niet alleen in de woonkamer, maar door het hele huis. Vandaar dat BinnenHuis & Tuin ook veel aandacht schenkt aan keukens, badkamers en slaapkamers. Ook kozijnen, zonweringproducten en verschillende soorten stoffering hebben een prominente plaats op de beurs. Verder kent de beurs een groot aanbod aan verschillende vloeren. Omdat steeds meer mensen belang hechten aan een unieke, eigen sfeer in huis, is het aanbod van woondecoraties ook aanzienlijk uitgebreid. Veel bezoekers komen ook voor de fraaie meubelcollecties die op de beurs uitgebreid te zien zijn. Van modern tot klassiek en van landelijk tot design. Allerlei stijlen komen aan bod. De beurs is dé inspiratiebron waar bezoekers ideeën kunnen opdoen en waar zij op een snelle manier producten met elkaar kunnen vergelijken.

Tips voor tuin en terras
De tuin, het terras en het balkon worden steeds meer bij het interieur betrokken. Het witte plastic tuinmeubilair heeft plaatsgemaakt voor comfortabele ontwerpen in teakhout, riet en andere natuurlijke materialen. Deze ontwikkeling krijgt op BinnenHuis & Tuin voldoende aandacht, door het tonen van de nieuwste collecties van tuinmeubel-fabrikanten, maar ook door de deelname van een groot aantal tuinontwerpers. Zij geven graag vakkundige tips en adviezen over onderhoud en aanleg, bijvoorbeeld over het effect van tuindecoraties en kunstobjecten in de tuin. Wie straks succesvol aan de slag wil in de tuin of op het balkon, vindt op de beurs het antwoord op vele vragen en beleeft er een ongekend voorjaarsgevoel.
---
Persoonlijk wonen begint op BinnenHuis & Tuin

Een interieur met een heel eigen sfeer en persoonlijke accenten, groeit met de tijd. Enkele stukken uit de familie worden aangevuld met nieuwe aanwinsten en het is de kunst om alles smaakvol op elkaar af te stemmen. De beurs in Ahoy' biedt -naar ieders smaak en opvattingen- een grote verscheidenheid aan interieurspecialisten.

Nieuwe woontrends volgen elkaar in snel tempo op. Wie hier gevoel voor heeft, weet precies die meubels of accessoires uit te zoeken die ook de rest van het interieur lijken te vernieuwen. Het gevarieerde aanbod van de beurs maakt dat voor iedereen gemakkelijk.

Meubels in alle stijlen
Van trendy modern tot tijdloos klassiek, alle stijlen zijn aanwezig op BinnenHuis & Tuin. Juist voor mensen die graag hun eigen smaak volgen, is dit de ideale plek om inspiratie op te doen. Neem bijvoorbeeld de 'Knuffelbank' van Fabert in de kleuren paars en goud. Een echte eyecatcher voor het trendy interieur. Wie echter op zoek is naar een minder opvallend, maar zeer exclusief meubelstuk, is zeker enthousiast over de prachtige, leren fauteuils en banken van Rivet Lozano en de firma Perida. Perida bestaat dit jaar honderd jaar en presenteert daarom twee heel bijzondere modellen: een verstelbare 'dinnerchair' en een uiterst comfortabele waterfauteuil. De 'dinnerchair' geeft de persoon die er op plaatsneemt de kans om na de maaltijd de rugleuning naar achteren te verstellen voor een houding met meer comfort. Ook in de collectie van Winckelaer zijn mooie meubelstukken te vinden. Naast zit- en eethoeken biedt deze importeur fraaie schrijftafels, bureaus en kasten in koloniale stijl en Mexicaans grenen. Heida Exclusieve Interieurs brengt een breed scala aan exclusieve meubelen, waaronder noviteiten die te zien waren op de gerenommeerde woonbeurs van Keulen. De consument die een leren bank prefereert boven een stoffen bank, kan een kijkje nemen op de stand van Coco's. Hun banken hebben een modern design en zijn uitgevoerd in dik leder.

Gratis interieurplannen voor bezoekers
Soms is het moeilijk om een kamer goed in te delen en de juiste keuzes te maken over kleur en stijl. Zeker als er een verbouwing nodig is, is het prettig om zeker te weten wat het beste effect heeft. Interieurarchitect Frans Blummel stelt zijn kennis en ervaring graag beschikbaar aan anderen. In de workshop 'Interieurplan' neemt hij alle aspecten van het interieur met de cursisten door. Vloeren, wanden, raambekleding, verlichting en meubels komen hierin uitgebreid aan de orde. Deelnemers aan de workshop zijn daarna in staat zelf een doordacht ontwerp te maken. Wie liever een persoonlijk interieurplan van zijn hand heeft, kan Blummel ook inschakelen. Na een bezoek aan huis maakt hij een interieurplan met tekening en adviezen voor de aanschaf van de meubels. Speciaal voor bezoekers van de beurs stelt de architect twee van deze persoonlijke interieurplannen, t.w.v. EUR 360,- per stuk, gratis beschikbaar

Kunst en decoraties
Met een goede indeling en de juiste meubels is een interieur nog niet af. Kunst en woondecoraties zorgen voor de finishing touch. Wat dat betreft is BinnenHuis & Tuin een paradijs waar alles te koop is. Van schilderijen van de kunstschilder Arno Overdevest tot de grappige muurvazen van 'A way of living'. Maar ook beelden, van onder meer Hari, en digitale kunst is er te zien. Een nieuw fenomeen zijn de Gicleé prints van zowel Wiebe van der Zee als Wilfred Hoppenbrouwers. Van der Zee is Nederlands koeienschilder bij uitstek. Hij zocht naar een manier om zijn exclusieve, gelimiteerde edities kwalitatief hoogwaardig uit te geven en kwam deze techniek tegen (digitale prints op linnen, transparante stoffen, maar ook op andere voorwerpen, bijvoorbeeld vazen).Op dit moment zijn er acht verschillende Giclées in een beperkte oplage uitgebracht. Het werk van Wilfred Hoppenbrouwers is door hem zelf ooit omschreven als 'tradigital art'. Zo is een mengvorm ontstaan van traditionele en digitale techniek. Traditioneler en puur ambachtelijk is het werk van het kunstenaarsduo Waardenburg en Bakelaar. Marianne Bakelaar en Matthijs Waardenburg maken muurschilderingen die doen denken aan oude fresco's. Daarnaast maken ze collageschilderijen volgens thema's en in opdracht van de klant. Wie iets heel persoonlijks en unieks wil kan bij hen goed terecht.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor wie geen genoegen neemt met kant en klaar
De meeste van de nieuwbouwwoningen zijn voorzien van standaard maten. De hoogte van de ramen, de afstand tot de open haard, de hoogte van plafond, de breedte van de trap en zelfs de plaats van de douchekabine. Maar helaas kan niet iedereen gebruik maken van een kant en klare keuken, rolgordijnen uit de aanbieding en kastmaten van elke meubelzaak. Historische huizen of woningen met een apart ontwerp zijn meestal aangewezen op het maatprogramma van de leveranciers. Op de beurs BinnenHuis & Tuin bieden diverse exposanten hun maatproducten aan tegen een redelijke prijs.

In een bestaande woning -die omwille van stijl of historie- afwijkt van de basisnormen, is het meestal niet eenvoudig om bijvoorbeeld de juiste maat van een bed of bureau te vinden. Ook de stijl van het huidige aanbod in combinatie met het beschikbare materiaal is niet altijd te vinden. Wie specifieke wensen of aanpassingen heeft en deze door een meubelmaker wil laten uitvoeren, kan zich eens bij Bijenhof oriënteren. Zo richten zij ook gehandicapten - accommodaties compleet in en leveren zij alle meubilair voor psychiatrische en penitentiaire inrichtingen en verzorg- en verpleeghuizen, zoals bijvoorbeeld wasmeubels en hang/legkasten. Ook het inrichten van kantoor- en werkruimtes, vergader- en bestuurskamers en directiekantoren is aan hen besteed. Dit ambachtelijke bedrijf maakt complete interieurs op maat in elke gewenste houtsoort. Op hun website http://www.bijenhof.nl staat een voorbeeld van een 'grand-café-bank' in opdracht van de RAI in Amsterdam.

Tussenoplossing
Naast meubilair vormt opbergruimte nog het grootste probleem bij bijvoorbeeld historische huizen. De vloer is scheef, de muren hellen over, balken en leidingen verstoren een effen muur en het plafond begint al op 60 cm hoogte van de vloer. Dit zijn slechts enkele kenmerken waar men rekening mee moet houden bij de inrichting van bijvoorbeeld de slaapkamer van een studerend kind. Wil men echter geen gebruik maken van een klassieke meubelmaker, aannemer of bestaande modellen voor kasten, dan is er nog een tussenoplossing. Fits-All® biedt een ondermeer een kastenprogramma dat gebruikt maakt van een eigen systeem waarbij het geheel wordt afgestemd op wat de opdrachtgever wil. Kleur, dikte en maatvoering zijn aanpasbaar en kunnen volledig naar wens van de gebruiker uitgevoerd worden. De klassieke meubelmaker in een modern jasje met gebruik van trendy materiaal.

Een gesprek is de beste start
Iedereen die er over denkt om te investeren in goede opbergruimtes, kan zich beter vooraf realiseren dat efficiëntie, praktische snufjes en oriënterend gesprek een prima begin is. Heeft het zin om twee kastruimtes boven elkaar te plaatsen als de heer of vrouw des huizes er niet meer bij kan? Vandaar dat de adviseurs, van Fits All® ruim de tijd nemen om tijdens de eerste kennismaking de motieven van de opdrachtgever te achterhalen. In zo'n eerste vrijblijvend gesprek kan de klant zich een idee vormen van de gebruikte materialen, krijgt hij of zij advies over de indeling, wordt er al een schets gemaakt van de kast en krijgt de klant ook een kostenindicatie. Na akkoord op zowel de indeling, materiaal en kosten duurt het ongeveer drie tot vier maanden tot de levering, waarbij de klant voortdurend op de hoogte wordt gehouden met detailtekeningen, plattegrond van de kast en een perspectieftekening die nog steeds met de hand worden getekend.

Prijs kwaliteitsverhouding
Dat een op maat gemaakte kast in prijs een stuk duurder is dan een kant en klare kast, is voor iedereen wel duidelijk. Maar aanpassing van het budget hoeft geen probleem te zijn voor de maker. Met variatie op materialen en advies in de indeling kan zelfs daar een oplossing voor gezocht worden. Uiteindelijk gaat het om een uniek meubelstuk. Na acht jaar ervaring op dit gebied, realiseren de adviseurs van het bedrijf zich dat hun klanten behoren tot de gesettelde kringen. De leeftijd en het budget van zijn klanten laat het toe om een investering als deze te doen. Maar steeds meer en ook jongere klanten verschijnen in zijn showroom. Een verklaring is dat bij het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van een woning ook een stuk inrichting wordt gefinancierd. Op maat gemaakte kasten behoren nu eenmaal in en bij het huis, ook als je in een later stadium het huis verlaat voor een nog mooier onderkomen. Voor een blik op alle mogelijkheden, kijk op http://www.fits-all.nl.
---
BinnenHuis & Tuin, de facelift voor uw interieur

Het interieuraanbod van BinnenHuis & Tuin is dit jaar verrassend breed. Naast de nieuwste meubelcollecties, keukens, tuinideeën en kunst, is er veel aandacht voor vloeren, plafonds en zonwering. Niet gek natuurlijk, want hiermee wordt de basis gelegd voor een nieuw en fris interieur.

In een modern interieur past een strakke afwerking van vloeren en plafonds. Ook een betere kwaliteit zonwering hoort daarbij. En wie dan toch bezig is met een dergelijke 'facelift', moet ook eens naar de radiatoren kijken. Vaak kan daarvoor een smaakvolle bekleding worden gemaakt.

Plafondafwerking
Bij een renovatie van het interieur, is het handig om van boven naar beneden te werken. Het plafond komt dus het eerste aan de beurt. Vaak is een schilderbeurt voldoende. Maar wanneer het plafond echt lelijk of onherstelbaar beschadigd is, dan is een spanplafond een uitkomst. Het wordt in een dag geplaatst en het resultaat is verbijsterend. Strak, glad en desgewenst voorzien van ornamenten en sierlijsten. Deze laatste dienen om de overgang van plafond naar wand te verfraaien. Het bedrijf Dreamplafonds heeft een uitgebreide collectie plafondoplossingen, in veel verschillende kleuren en stijlen. Een nieuw type is onlangs gelanceerd: Toulouse. Dit is een hoogglans, zwart gemarmerd plafond dat het zeker in hoge ruimtes uitstekend doet.

Zonwering
Een serre of aanbouw bestaat meestal voor een groot deel uit glas. Heerlijk in de winter en het vroege voorjaar, maar wanneer de zon wat al te heet wordt, is een goed zonweringsysteem onontbeerlijk. Bijvoorbeeld de zonwering Appeal Blind. Deze klassieke zonwering is gemaakt van zeer smalle, aan elkaar geweven latjes die in fraaie kleuren zijn gespoten. Het effect is bijzonder sfeer- en smaakvol. Door een geavanceerd mechanisme zijn de 'blinds' gemakkelijk te bedienen. Een gebruikelijke oplossing voor zonwering 'dicht aan het raam' zijn de 'screens' van Pegero. Screens zijn zonneschermen die aan de buitenkant van het raam worden uitgerold en het zonlicht buitensluiten terwijl je er toch doorheen kunt kijken. Wie liever kiest voor aluminium jaloezieën, klassieke markiezen of zonneschermen, kan bij deze firma terecht voor een maatoplossing. Overigens is het mogelijk om zonweringen, gordijnen en rolluiken aan te sluiten op de elektrische installatie, zodat deze met één druk op de knop te openen en te sluiten zijn. Jung Hateha demonstreert hoe dat in z'n werk gaat.

Haal het zonnetje in huis
In sommige gevallen moet je de zon juist niet weren, de zon is namelijk een belangrijke energiebron. Daar wordt al jarenlang op ingespeeld met onder meer zonnepanelen. Deze zijn onder meer te zien in de stand van Ubbink Nederland. Behalve energiebesparende zonnepanelen bestaat hun assortiment ook uit gestileerde dakramen en kunststof dakkapellen. Deze laatste kunnen in de meeste gevallen in één dag worden geplaatst. Lekker buiten in het zonnetje zitten is heerlijk, maar de wind maakt het soms toch nog wel koud. Op de stand Kielgast krijgt de bezoeker volop advies over de oplossing voor dit probleem, zoals balkonbeglazing, serres, terraskachels etc.

Radiatorafwerking
Radiatoren zijn meestal opvallend aanwezig en niet altijd even mooi. Het is dan ook geen gek idee om hier een passende ombouw voor te maken. Zelf doen is mogelijk, maar niet iedereen is even handig. Kean laat zien hoe het beter kan. Uit maar liefst dertig verschillende houtsoorten en kleuren kan een keuze worden gemaakt. Daarnaast kan worden gekozen voor moderne materialen als RVS, glas, kunststof en geperforeerd staal. Maar ook het klassieke rotan en handgevlochten rotan zijn gewilde materialen voor deze toepassing. Wat betreft stijl is het aanbod divers. Van strak modern tot romantisch klassiek en alles wat daar tussen zit. Op de stand zijn originele ideeën op te doen.

Vloeren te kust en te keur
Een mooie vloer is een waardevol bezit voor vele jaren. Mits deze van hoge kwaliteit is en inderdaad ook jarenlang meegaat. Een opvallende nieuwkomer is de betonlook vloer van Belgo Quartz. Deze naadloze vloerafwerking heeft de moderne uitstraling van glad beton en het comfort van kunststof. De keuzemogelijkheden wat betreft kleuren en structuren zijn onbeperkt. De bezoeker krijgt daarbij ook gratis advies van een binnenhuisarchitect. Voor het aanbrengen van de vloer heeft Belgo Quartz drie dagen nodig. Ook grind- en kwartsvloeren passen goed in een hedendaags interieur. Poxy brengt ze aan in vele kleuren en decoratieve patronen. Nadat dit bedrijf vorig jaar met zilver-, aluminium-, brons- en goudtinten hoge ogen gooide, zijn nu parelmoertinten in de zachte kleuren ijsblauw, violet en lichtgrijs de eyecatchers. Maar wie liever puur natuur heeft, kiest natuurlijk voor hout. Onder de vele aanbieders van houten vloeren en parket valt de collectie van De Hoekse op door een nieuw product: de waterafstotende houten vloer. Ook puur natuur, maar met een andere uitstraling en sfeer, zijn de natuurstenen vloeren van Nibo Stone. Er is keuze uit onder meer leisteen, kalksteen, graniet, marmer, kwartsiet en dolomite.

Primeur uit het Vloeren Collectief
Nooit eerder is de vergelijking tussen de verschillende vloeren op de beurs zo overzichtelijk geweest als dit jaar. Op de beurs hebben vier leveranciers in vloeren namelijk de handen ineengeslagen in het 'Vloeren Collectief'. (Confetti Vloerdecor, Van Gelderen, Parket Tree en Toonen Design). Zij geven een overzicht van de diverse mogelijkheden, van grindtapijt tot hardhouten vloeren. Parket Tree introduceert een nieuw soort laminaat. In plaats van een gladde houtfineer laag, kent het nieuwe laminaat een echte houtnerflaag. Je kunt het reliëf voelen. Het uiterlijk verschil tussen een laminaatvloer en een echte vloer wordt hiermee aanzienlijk kleiner. Behalve de verkoop van vloeren organiseert het collectief een actie voor een goed doel. Op een nagemaakt golfbaantje kan de bezoeker voor twee euro een balletje putten. Het Vloeren Collectief verdubbelt het bedrag en de totale opbrengst daarvan gaat naar het Ronald MacDonalds huis.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Baden in luxe op BinnenHuis & Tuin
Wie kent het niet? Moe thuiskomen na een dag hard werken en dan alleen maar zin hebben in een bubbelbad, een sauna of een ontspannende massage. Gelukkig is het niet nodig om daarvoor de deur uit te gaan. Veel van deze luxeproducten zijn in huis te installeren. Op BinnenHuis & Tuin is een en ander te zien en, in de meeste gevallen, uit te proberen.

Luxe zit 'm overigens niet alleen in lichamelijke ontspanning. Ook het gemakkelijker maken van huishoudelijke karweitjes draagt bij tot meer comfort in het dagelijkse leven. Hiervan zijn op BinnenHuis & Tuin aardige voorbeelden te vinden.

Heerlijk ontspannend
Voor optimale ontspanning biedt Aqua World een uitgebreide range aan producten. Een infrarood cabine bijvoorbeeld, die de geteisterde spieren weer heerlijk opwarmt, waardoor een weldadige ontspanning optreedt. Of de gewone Finse sauna. In elk huis te installeren en een genot voor de huid. Avanti gaat nog een stapje verder en biedt whirlpools aan in verschillende soorten, afmetingen en kleuren. Met behulp van een tiptoetspaneel worden watertemperatuur en de vele inspuit- en massagejets voor water en lucht geregeld. Eenmaal uit de sauna, infrarood cabine of whirlpool is het wel zo prettig om op warme in plaats van koude tegels te stappen. Daarvoor biedt Speedheat een handig systeem dat zelfs ook onder vloerbedekking probleemloos kan worden geplaatst. De Speedheat is een systeem van dun verwarmingsdraad, verwerkt in een mat, dat onder vloertegels of tapijt kan worden aangebracht. Het idee van een elektrische deken dus. Je kan het bijvoorbeeld naast het bad of naast je bed aanbrengen, maar ook in de hele slaap- of badkamer. Het verwarmingselement is zelfregulerend, oververhitting is uitgesloten.

Anti-stress massage
Een andere vorm van ontspanning is een heerlijke massage. De Keyton® massagefauteuil geeft deze op elk gewenst moment en... lekker thuis. In vijftien minuten vermindert stress, treedt een weldadige ontspanning op en krijgt de gebruiker nieuwe energie. Het massagesysteem is in de rugleuning ingebouwd en een bijpassende voetenbank laat de benen ontspannen door middel van vibratie. De massage gaat langs de rug en de nek en wisselt kloppen, kneden en strijken aangenaam af. De intensiteit en de duur van elk programma-onderdeel is aan te passen aan de persoonlijke wensen. M.G. Products levert een vergelijkbare techniek, maar dan in een matras. Op de beurs kan de bezoeker zelf uitproberen wat voor hem de meest aangename massagevorm is.

Lekker makkelijk
Voor velen is strijken niet het leukste huishoudelijke karweitje. Niet voor niets blijft dan de berg strijkgoed aangroeien tot de kledingkast bijna leeg is. Met de Elnapress strijkmachine wordt deze klus een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker. Over stofzuigen kan met hetzelfde zeggen. Vooral het gesjouw van de stofzuiger naar de verschillende verdiepingen is lastig. Het centrale stofzuigersysteem van Elektrends is dan ook een bijzonder welkome oplossing. Bovendien ook gezonder, want alle stofmijtresten, stuifmeel en andere microscopische stofdeeltjes verdwijnen rechtstreeks in de stofcontainer die in de kelder of de garage wordt geïnstalleerd.
---
Keukens kijken op BinnenHuis & Tuin

Maar liefst zes keukenexperts geven acte de présence op BinnenHuis & Tuin 2003. Met een aanbod van verschillende stijlen spelen zij in op de uiteenlopende wensen van vandaag.'Kies de keuken die bij u past', is het motto van deze echte keukenspecialisten. Want er is tegenwoordig zoveel mogelijk, dat het verstandig is eerst te bedenken hoe de keuken wordt gebruikt.

Wie niet graag kookt en de keuken alleen in gaat voor het bereiden van een snelle maaltijd, heeft niets aan een royale eetkeuken met een extra groot fornuis. Een compacte keuken met alleen de basisapparatuur volstaat in dat geval. Maar de echte kookgek die graag veel mensen uitnodigt voor een culinaire ontmoeting aan de royale keukentafel, kiest graag voor veel ruimte en uitgekiende apparaten. En dan is er ook het verschil tussen modern design en de nostalgische keuken met natuurlijke materialen. Kortom, een oriëntatie op het aanbod, is geen overbodige luxe. Een bezoek aan verschillende exposanten is daarom een noodzaak.

Nostalgische modellen
De specialiteit van Keukencentrum Schoonhoven is de nostalgische stijlkeuken. Deze wordt ambachtelijk gemaakt, op maat en naar wens. Wie nu denkt dat zo'n keuken alleen past in een statig grachtenpand of een oude herenboerderij, heeft het mis. Ook in een moderne nieuwbouwwoning komt deze stijl goed tot z'n recht. De paneeldeuren worden gemaakt van hout en geschilderd in elke gewenste kleur. Voor het blad wordt meestal gekozen voor granito of arduin. Natuurlijk zijn ook andere materialen mogelijk, het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat. Ook Interset laat een aantal nostalgische keukens zien, naast een paar supermoderne uitvoeringen. Met verschillende Boretti fornuizen en een demonstratie van de Siemens Quantum Speed, de snelste magnetron van Nederland, meent Interset in te spelen op de grote vraag naar mooie vormgeving en geavanceerde keukenapparatuur.

Maatwerk en design
Maatwerk, maar in een heel andere stijl, zijn de keukens van De Terp. Halfronde, houten deuren, metselwerk en smeedijzeren scharnieren zijn de meest opvallende kenmerken van het eigen 'Terp' model. Daarnaast produceert dit bedrijf houten keukens geheel naar de wensen van de klant. Een groot contrast hiermee vormt het aanbod van Keukenstudio Dordrecht. Vanuit een oude, monumentale kerk verkoopt deze firma moderne design keukens van verschillende topdesign merken. Wie liever een iets minder uitgesproken keuken heeft die wel mooi, degelijk en functioneel is, kijkt bij Horn en Hans Verkerk Keukens. Beide leveranciers hebben fraaie collecties kwaliteitskeukens in verschillende stijlen, uitgerust met de beste merken keukenapparatuur.

Aan tafel!
Een heerlijk klaargemaakt gerecht verdient een mooi gedekte tafel. Voor een exotisch avondje kan de bezoeker volgens de firma Collection bij hen culinair op safari. De handbeschilderde serviezen uit Zimbabwe en de bijzonder vormgegeven bestekken & accessoires uit Zuid-Afrika geven een kleurrijke en sfeervolle tafel om lang van te genieten.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Spelen met licht op BinnenHuis & Tuin 2003
Bij hoeveel mensen hangt er maanden na de verhuizing nog steeds een 60-watt peertje aan het plafond? Of klagen over de kille uitstraling in de woonkamer of over vermoeidheid tijdens het werk? De verlichting speelt hierin een belangrijke rol. Het is een essentieel onderdeel van het interieur dat vaak standaard is en vaak als sluitpost dient op de begroting. En dat is heel jammer, want met licht kun je meer dan menigeen denkt. Hoog tijd dus om hier meer aandacht aan te schenken. BinnenHuis & Tuin heeft er zelfs een hoofdthema van gemaakt.

Een van de drie grote themapaviljoens op de beurs staat volledig in het teken van verlichting. De lichtadviseurs van RGG Licht & Design gaan hier uitgebreid in op de vele mogelijkheden van verlichting. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenverlichting en voor verlichting van de werkplek. Op de beurs laten adviseurs met behulp van schetsen, armaturen en een geavanceerd computerprogramma zien, op welke wijze zij een lichtadvies maken dat op de situatie van de opdrachtgever is toegespitst.

Verkeerde volgorde
Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten lampen in zoveel stijlen dat het moeilijk kiezen is voor de klant. Een deskundig advies is dan zeker geen overbodige luxe. De heer Verrijzer van RGG: "Ik maak vaak mee dat klanten een verkeerde volgorde aanhouden: ze bepalen eerst hoe de lamp er uit moet zien en pas later denken ze na over het soort licht en de gewenste sfeer. Ik bespreek daarom eerst de vele mogelijkheden van licht, zoals direct, indirect en decoratief licht. Vervolgens kijken we naar de gewenste sfeer en het interieur en gaan dan pas gericht zoeken naar de juiste lamp. Het is eerder regelmaat dan uitzondering dat de klant uiteindelijk met een andere lamp naar buiten gaat", aldus Verrijzer.

Trends in Lampenland
Sfeer en gezelligheid ontstaan door mooi en warm licht. Er is tegenwoordig veel te koop in lampenland. Van neutrale basisverlichting tot fraaie eyecatchers. Was een aantal jaren geleden gekleurd licht nog helemaal in, nu zie je voornamelijk dat wit weer een belangrijke basiskleur wordt. Een kap van matglas, melkglas of transparante witte stof is in vele (moderne) interieurs terug te vinden. De armaturen zijn veelal vervaardigd van nikkel of rvs. Het gebruik van kleur vind je voornamelijk terug in lampen die als eyecatcher dienen. Dit zijn vaak design lichtobjecten waarbij een roterende kleurenfilter voor het halogeenlampje wordt geplaatst. Een witte muur of plafond is dan wel nodig. Deze lampen staan uitstekend in bijvoorbeeld de hal of entree. Verder worden diverse stijlen gecombineerd. Men kiest niet meer voor een bepaalde stijl. Een antieke kast in een modern eigentijds interieur en moderne verlichting is heel goed mogelijk.

Licht op maat
Ook al zijn er duizenden verschillende soorten lampen te koop, er zijn klanten die iets in hun hoofd hebben dat niet of niet meer te koop is. In dat geval kan de bezoeker zeker even langs gaan op de stand van Van Vuren Antiek & Verlichting. Behalve eigen ontwerpen, maken zij ook lampen op maat, met name klassieke stijlen.

Werk en licht
Te veel licht bestaat niet. Eerder te weinig. Een beeldscherm van de computer geeft ook licht maar dat is echt onvoldoende om als enige lichtbron te gebruiken. Om de ogen niet al te veel te vermoeien is het belangrijk voldoende licht te hebben. Hierbij kan gedacht worden aan een goede hanglamp boven het bureau. Deze hanglampen combineren directe werkplekverlichting met indirecte sfeerverlichting. Hierdoor ontstaat een rustig lichtbeeld zonder al te veel contrasten. Mits op de juiste hoogte opgehangen, zal de lamp niet verblinden of het uitzicht belemmeren. In het themapaviljoen kan de bezoeker kennismaken met de ideaal verlichte werkplek.

Buitenverlichting
Een mooi aangelegde tuin verdient het om 's avonds fraai verlicht te worden. Dat blijft tegenwoordig niet langer meer beperkt tot het lampje bij de schuur. Verlichting geeft sfeer maar ook een veilig gevoel. Met licht kan een tuin groter lijken of kunnen bepaalde onderdelen uit de tuin worden geaccentueerd. Aparte en bijzondere lichteffecten zoals een lijnenspel is met de juiste verlichting te creëren. De armaturen zelf zijn minder zichtbaar, het gaan meer om het object dat wordt verlicht. Met kleine spots in de grond wordt een looppad verlicht. Voor het accentueren van een mooie boom of een ornament wordt accentverlichting gebruikt met hogere lichtopbrengst. Het gaat erom dat de verlichting op de juiste manier wordt afgestemd op de tuin. In het themapaviljoen worden diverse special effects gedemonstreerd door de adviseurs van RGG Licht & Design.
---
Welkom in de groene oase op BinnenHuis & Tuin

Nieuwe trends en mogelijkheden op het brede gebied van wonen en leven. Dat is wat BinnenHuis & Tuin haar bezoekers laat zien. Naast een veelzijdig interieuraanbod staat ook het buitenleven volop in de schijnwerpers.

In maar liefst drie grote hallen van het beurscomplex zijn schitterende tuinparken aangelegd door de deelnemende hoveniersbedrijven. Al wandelend tussen een oase van groen, treft de bezoeker hier de ene modeltuin naar de andere aan, allemaal in verschillende stijlen. Brede groenstroken die een idee geven van wat er allemaal mogelijk is in de tuin, op het terras en op het balkon. Naast kijken en genieten kan de bezoeker ook vragen stellen aan de aanwezige groenspecialisten.

Basis van de tuin
Elke tuin is anders, maar toch zijn er een paar basiselementen die in elke tuin aan de orde komen. Zoals bestrating, afscheiding en toegang. Voor het maken van een nieuw tuinplan is het goed daar mee te beginnen. Een rond terras en kronkelpaadjes van kleine keien geeft namelijk een heel andere sfeer dan een rechthoekig terras van strakke, vierkante terrastegels. Daarbij is de keuze voor een afscheiding bepalend. Een gemetselde, stenen muur, een houten schutting of bijvoorbeeld een design glaswand bepaalt de uitstraling van uw tuin in hoge mate. Hiervoor kan de bezoeker een kijkje nemen bij van Haert design.

Frans tuinen stelen de show
Met het voorjaar in aantocht komt de tuin weer hoog op de agenda. Wie iets wil veranderen, maar zelf nog geen uitgesproken ideeën heeft, brengt een bezoek aan BinnenHuis & Tuin. Hier is alles op het gebied van tuinieren te vinden. Tuinhuizen, bestrating, beregenings-installaties, vijvers, tuinafscheidingen, verlichting en meubilair. Maar natuurlijk ook struiken, planten en bomen. In de fraai aangelegde tuinparken laten hoveniers nieuwe ontwerpen zien. Zij denken ook graag mee over een nieuwe indeling van de tuin en geven handige adviezen over een passende inrichting en beplanting. De bekende tuinarchitect Robbertjan Uiterdijk ontwierp voor Staelduinsebos Groenspecialisten een boeiende Franse stijltuin, waarin elementen uit de Renaissance en de Barok zijn verwerkt. Een symmetrische vijver, in vorm geknipte haagjes en een duidelijke zichtlijn die naar een serre, van Serre 2000, loopt. Deze serre behoudt zowel 's zomers als 's winters een optimaal klimaat. Beschutting en intimiteit wordt verkregen door kruisvormige pergola's. In dit ontwerp is een heel nieuw product opgenomen: de Helicave, van de firma Van Dijk Maasland. Dit is een wijnkelder die bestaat uit betonnen stapelelementen. Op de beurs is alleen de opbouw te zien. De echte Helicave heeft een wenteltrap naar beneden, waar de wijnen worden bewaard.

Oosterse tuin
Liefhebbers van Oosterse tuinen moeten zeker even een kijkje nemen bij Schollevaart Hoveniers. Wandelend langs een bos van bamboe, treft de bezoeker een Japanse tuin aan. Een onderdeel van de tuin is de Zentuin, een plek om heerlijk tot rust te komen. Verder kent de tuin een kronkelend pad dat uitkomt bij een vijver. Een Japans bruggetje van verweerd hout vervolledigt het beeld. Diverse soorten beplanting zijn verbonden aan verschillende soorten bestrating. Ook de rood-zwart gekleurde poort ontbreekt niet.

Modern en nostalgisch
De tuin is tegenwoordig steeds vaker het verlengstuk van het interieur. Een modern interieur kan naar buiten toe gecontinueerd worden. Dat geldt natuurlijk ook voor de nostalgische stijl. Hoveniersbedrijf De Bruijn & Sabelis uit 's Gravendeel laat de combinatie van deze twee stijlen zien. Het gebruik van water op een centrale plaats is hierin verwerkt. Behalve deze stijlen, ontwerpen zij een breed scala aan tuinontwerpen, werken zij de persoonlijke ideeën van de opdrachtgever uit en dragen zorg voor onderhoud van de tuin. Wie graag een puur nostalgische sfeer wilt creëren, heeft zeker belangstelling voor de sierhekwerken van Fancy Fences. Deze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en kunnen in alle kleuren worden afgewerkt. De hekken zijn er in verschillende, klassiek ogende modellen. Bijpassende inrijpoorten, toegangspoorten en rozenbogen maken de keuze compleet.

Hoveniers geven tips en adviezen
Een goede tuinaanleg bewijst zich in elk seizoen. Dat is de opvatting van Wijsman Hoveniers. Bovendien vindt men hier dat de tuin elk groeiseizoen mooier moet worden. Naast aanleg besteedt dit bedrijf dan ook veel aandacht aan nazorg en begeleiding. Hilde Tonneman is ontwerpster bij deze hovenier. Zij probeert zich altijd goed te verplaatsen in de opdrachtgever. "De tuin moet in onze opvatting het karakter van de eigenaar weerspiegelen. Dat is niet altijd makkelijk. Maar ook al is een opdracht erg gecompliceerd of zelfs lowbudget, het lukt ons altijd een ontwerp te maken met een toegevoegde waarde waarin de eigenaar zichzelf herkent." Patrick Dröge Hoveniers deelt die opvatting. Het streven naar perfectie uit zich onder meer in het geven van een vol jaar 'groei'-garantie op de geleverde planten. Hovenier Rämon Brand streeft naar optimaal tuinplezier. Deze hovenier ziet in elk stukje grond een creatieve uitdaging, al is het nog zo klein. Ook op de stand van Tuinen.nl, de internet-portal voor de tuinliefhebber, staan ontwerpers klaar die bezoekers tips en adviezen geven over tuinaanleg.

Ook luxe en design in de tuin
Vanuit een heerlijk warm bubbelbad genieten van je tuin, dat is toch voor velen ultieme luxe. In een sfeervol aangelegde tuin van Hoveniersbedrijf Van der Wel presenteert de firma Avanti zwembaden vijf verschillende jacuzzi's. Tuinhuizen worden meer en meer toegepast in tuinontwerpen. Ze zijn niet alleen aangenaam om in te vertoeven, maar bieden ook ruimte voor het opbergen van tuinmeubilair en het overhouden van kwetsbare planten. Een opvallend model is dat van Jan des Bouvrie, dat door Schäffer Tuinhuizen op de beurs wordt gepresenteerd.
---
Tuindecoraties en tuinmeubilair op BinnenHuis & Tuin

In het voorjaar is het altijd even flink aanpakken in de tuin. Opruimen, bladeren wegharken, groene aanslag verwijderen en de borders omspitten en aanvullen met nieuwe planten. Is dat eenmaal gedaan, dan is het alleen nog een kwestie van bijhouden en.... genieten.

En genieten kan volop. Zeker met de fraaie tuinproducten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Op BinnenHuis & Tuin is van alles te zien, uit te proberen en te koop.

Nieuwe materialen
Staelduinsebos Groenspecialisten presenteert op de beurs de nieuwste trends in tuinmeubelen en tuindecoraties. Deze zijn overigens niet alleen geschikt voor in de tuin. Ook binnen zijn de fraaie meubelen en de rieten manden, houten bakken en dienbladen goed te gebruiken. Nieuw dit seizoen zijn de terrasstoelen van aluminium of teak in combinatie met gevlochten zittingen van textilene, een weerbestendige kunststof. Ook andere houtsoorten, zoals het milieuvriendelijke eucalyptus en het sterke bankirai, worden volop gebruikt. Omdat de aandacht zich steeds meer verlegt naar een gezellig thuis, zijn er meer fraaie decoratieartikelen dan ooit. Strakke artikelen worden kleurrijk versierd met bloem- en vlindermotieven. Licht en donker teakhout of gietijzer zorgen voor een chiquere uitstraling.

Verwarmd terras
Ook ACT Universal heeft veel nieuwe tuinmeubelen. Opvallende terrasmeubels van winterhard teakhout, stoelen, duoseats, deckchairs en tafels in diverse modellen. Met als nieuwste variant de Boulognestoelen, met en zonder armleggers. Een bijzonder meubel is ook de 'Triniti's love seat', een tuinbank voor mensen die van verandering houden. Je maakt van een 'face to face' opstelling de 'next to you' opstelling in één enkele switch. Opvallend terrasmeubels van solide kwaliteit zijn ook de smeedijzeren Lovers bankjes van La Gare, de Weense parkbank of de tuintafel La Roche van dezelfde firma. Deze tuintafel bestaat uit een gietijzeren onderstel met een weerbestendige poedercoating. Het tafelblad is van basaltsteen. Een trendy tafel voor de consument die eens wat anders wil dan het veelvoorkomende teakhouten tuinmeubilair. Natuurlijk heeft ook Roobol dit jaar weer iets bijzonders: tuinmeubelen van Brandon Casual Living. De meubelen zijn gemaakt van een nieuwe materiaalsoort, namelijk gevlochten kunstvezel. Deze meubelen hebben een rotan- en zeegrasachtig uiterlijk. Het grote voordeel hiervan is dat de meubelen weersbestendig zijn en dus een lange levensduur hebben. En gezeten op het nieuwe meubilair, wordt het op het terras nog gezelliger als er 's avonds een vuurtje kan worden gestookt. Op de beurs staan verschillende modellen buitenhaarden:van staal of keramiek. Als het om een echte, constante warmtebron gaat, dan is de Greenaway halogeen quartz terrasverwarmer een goede aanrader. Jachtleven Outdoor Products laat dit nieuwe product graag zien op de beurs. Voor de tuinder die zelf de tuin onderhoud, is een tuinhuisje wel gemakkelijk. Op de beurs kan de bezoeker kennismaken met de nostalgische tuinzitkastenlijn van Houtatelier Le Grand. Alle modellen zijn vervaardigd van Replant Wood en zijn vrij van schadelijke impregneermiddelen. De tijdloze en romantische modellen kunnen desgewenst sfeervol worden begroeit met klimop of klimroos.

Zilver- en metaalkleur
Een kleur die op dit moment helemaal hip is, is zilver- en metaalkleur. Hoe dat terugkomt in de tuin, laat Hoveniersbedrijf Broekzitter & De Jong zien in één van de tuinparken. Veel tuinelementen zijn gemaakt van rvs of hebben accenten in rvs, zoals de pergola. Deze varaitie in materialen komt zelfs voor bij de nieuwe collectie blokhutten. Bij de meest recente modellen is de belijning daarvan in rvs. De metaaltint komt ook tot uiting bij het gebruik van lood. Voor exclusieve en op maat gemaakte loden tuin- en woonmeubelen, kan de bezoeker terecht bij Godefroy Decoration. Zij hebben een breed assortiment aan meubilair, vervaardigd uit dit kneedbaar materiaal, zoals loden tafels, spiegels, schouwen, prielen, vijverranden en vazen.

Kunst in de tuin
Met een goede basis van beplanting, meubilair en verlichting maak je de tuin pas echt af met een of meer bijzondere kunstobjecten. Bronzen beelden zijn daarvoor ideaal omdat ze weersbestendig Zijn. De firma Hari ontwerpt en produceert bronzen kunstbeelden volgens de 'verloren mal'-methode. De beelden zijn holgegoten. In grote lijnen lijken de sculpturen op elkaar, maar omdat ieder stuk steeds opnieuw wordt gemaakt, zijn ze nooit identiek.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Hot spots: De meest bijzondere producten van BinnenHuis & Tuin

Nieuwe trends verdienen aandacht. Op BinnenHuis & Tuin, staan ze volop in de schijnwerpers. Centraal over de beurs zijn zogeheten Hot Spots ingericht. In deze 'pilot shops' worden bijzondere producten in een professionele styling gepresenteerd. De eyecatchers in de hot spots zorgen voor een verrassende afwisseling tussen de stands en de fraaie parktuinen. Aantrekkelijk en inspirerend, zodat de bezoeker snel ziet hoe een product het beste tot zijn recht komt.

De topontwerpers Karel Boonzaaijer (ontwerper van de bekende Pastou-stoel)) en Dick Spierenburg tekenden voor het concept van de beurs waarvan de hot spots een belangrijk deel zijn. Boonzaaijer: "Exposanten zijn gevraagd hun beste producten te selecteren en deze in synergie met modeltuinen te presenteren. Hierdoor ontstaat er een nieuwe vorm van beursbeleving voor de bezoeker. Het grootste gevaar van een beurs is dat deze een kopie is van een winkelcentrum of woonboulevard, een herhaling van winkels met soortgelijke producten. De mix van nieuw uitgevoerde ontwerpen naast gebruikte maar tijdloze producten verhoogt de creatieve waarde in een interieur. 'Hot spots' op de beurs vragen aandacht voor uitzonderlijke inzendingen en producten. Daarnaast blijft de beurs een inspiratiebron, waarbij de bezoeker ideeën opdoet en deze naar eigen idee en budget verder uitwerkt, aldus Boonzaaijer.

Aparte ontwerpen
Diverse Hot spots zijn ingenomen door mooie, aparte of unieke meubelontwerpen. Zo wil de organisatie van de beurs aandacht geven aan:
* Een heel bijzonder paars en goud kleurig knuffelbankje van Fabert Lampen van Fairline en gordijnen van Kobé maken deze Hot Spot tot een inspirerend geheel.
* Perida bestaat honderd jaar en komt met twee opmerkelijke zitmeubelen. Een verstelbare dinnerstoel en een uiterst comfortabele waterfauteuil.
* Triniti's love seat van is dé tuinbank voor mensen die van verandering houden. Je maakt van een 'face to face' opstelling de 'next to you' opstelling in een enkele switch.
* De grote tuintafel 'La Roche' van La Gare, met een tafelblad van basalt en een gietijzeren onderstel, staat als een rots. De tafel is 2,5 m lang en staat ook binnen fantastisch.
* De rode wijn te koud en de witte te lauw. Wie daar definitief van af wil en voortaan elke wijn op de juiste temperatuur wil uitschenken, komt op de wijnklimaatkast van Eurocave uit.
* De Eddi Rose Collection van Atlas meubelen is echt iets voor mensen die van onvervalste, Italiaanse chique houden. In de Hot Spot een hoogglans meubel uit deze opmerkelijke collectie.
Basiselementen maar toch bijzonder
Bij het herinrichten van een kamer of misschien wel een heel huis, kan men niet voorbijgaan aan enkele basiselementen, als vloeren, plafonds en muurbekleding. Ook in deze materialen zijn er bijzondere inzendingen te zien op de Hot spots.
* Laminaat is een populaire vloerbedekking die tot voor kort alleen in stroken werd geleverd. Inbrasol brengt iets nieuws: laminaat tegels. Makkelijk zelf te leggen en het effect is heel apart.
* En strakke, gladde vloer staat mooi in een modern interieur. De Industrielook vloer van Poxy geeft het interieur de uitstraling van een galerie.
* Een houten vloer die nauwelijks onderhoud behoeft. Dat is de waterafstotende vloer van De Hoekse.
* Voor een trendy interieur: Betonlook vloer. Betreft niet alleen de presentatie van de vloer, maar ook aankleding met bijzondere meubelen.
* Transparante schilderijen & audio mobiles van het kunstenaarsduo Bakelaar en Waardenburg.
Speciale aandacht voor decoraties en ontwerpen
Maar ook tuinelementen en andere extra artikelen hebben een plaats verdiend op de Hot spots.
* Schäffer presenteert nieuw tuinhuis, ontworpen door Jan des Bouvrie en dat belooft iets bijzonders.
* Groot formaat kroonlamp met 30 halogeenlampjes van Van Vuren Antiek & Verlichting.
* Twee bronzen kunstobjecten, mensfiguren, op ware grootte, die fraai tot hun recht komen in de tuin. Unieke beelden van Hari, gegoten volgens 'de verloren man' methode, een bijzonder procédé, waardoor elk beeld een uniek kunstobject is.
* Nieuwe materialen voor de keuken: glas en beton. Interset Keukens toont een betonnen spoelbak en een glazen keukenwerkblad van het topmerk Erbi.
* Op zoek naar een nieuwe buitendeur of binnendeur? Vibas ontwerpt samen met de opdrachtgever een unieke binnen- of buitendeur, die nergens anders te koop zijn. Door een slimme uitvinding worden MDF raamwerken in een deur gelijmd, hierdoor kunnen glazen ruitjes gemakkelijk geplaatst worden met gegrondverfde MDF glaslatjes.
* Steeds meer mensen kiezen voor een natuurstenen aanrechtblad. Vasto weet dit materiaal heel fraai te combineren met een afwerking van rvs.
Christ'l Oosters-Denil
Van Dantzig & Lichtenveldt BV,
Postbus 22089, 3003 DB Rotterdam
Tel: +31 (0)10-272 07 08 Fax: + 31 (0)10-235 70 00 Mobiel: 06-532 832 18 http://www.vdlpr.com

Deel: ' BinnenHuis & Tuin 2003 in Expo Center Rotterdam '
Lees ook