Binnenkort motoren van Nederlandse makelij


In Nederland rollen binnenkort motoren van Nederlandse makelij van de band.

BRUMMEN, 20120327 -- In Nederland rollen binnenkort motoren van Nederlandse makelij van de band. Op 14 april opent in Brummen (Gelderland) de fabriek waar Greeves Trial motoren worden geproduceerd. ,,De enige motor die helemaal in Nederland wordt ontworpen en gefabriceerd’’, vertelt eigenaar Bas Bielleman.

In ons land worden op dit moment geen motoren gefabriceerd. Bas en Reinder Bielleman gaan met dit avontuur beginnen. Zij kochten onlangs alle rechten van het vermaarde Britse merk Greeves. Dit merk werd geboren aan het begin van de 20ste eeuw en bouwde sindsdien verschillende bijzondere motoren die tot eind jaren 70 succesvol waren in de trial en motorcross.

Het merk werd opgericht door Bert Greeves, die een gemotoriseerde rolstoel voor zijn gehandicapte neef had gemaakt. In 1950 maakte hij het eerste prototype motor. Dit werd een groot succes. In 1978 verdween het merk. Twintig jaar later werd het opnieuw leven ingeblazen en werden verschillende type motoren gefabriceerd.

Vorig jaar namen Bas en Reinder Bielleman alle rechten van het merk over en ontwierpen een kwalitatief hoogstaande trialmotor van 280 cc, die op dit moment al wordt verkocht. Bijzonder aan de motor zijn volgens Bas Bielleman onder meer het veringsysteem en de benzinetank,  die tussen de voeten wordt geplaatst. Dat maakt de motor uitermate geschikt voor de trial en geeft hem bovendien een geheel eigen uiterlijk.

De fabriek waar de trialmotoren vanaf dit jaar worden geproduceerd opent op 14 april officieel. In het eerste jaar worden naar verwachting 50 motoren gefabriceerd. Dit moet binnen een paar jaar uitgroeien tot 500 motoren, aldus Bas Bielleman. Er komen een aantal verschillende modellen op de markt.

De 280 cc motor is te bezichtigen in de showroom in Brummen. De motor is ook te zien op de website van Bielleman Bikes: www.biellemanbikes.nl

De officiële opening van de fabriek is op 14 april 2012, vanaf 15.00 uur.


Deel: ' Binnenkort motoren van Nederlandse makelij '
Lees ook