Ingezonden persbericht

Bouwcontract BioPartner Accelerator getekend

BioPartner Center en Dura Vermeer Bouw aan de slag met ambitieus project

Leiden, 8 juni 2009 -BioPartner Center Leiden kondigt vandaag aan dat het bouwcontract de voor de nieuwbouw van de eerste fase van het BioPartner Accelerator bouwproject getekend is. In de nieuwbouw, die gevestigd wordt op het Sylviusterrein van het Bio Science Park terrein aan de Wassenaarseweg te Leiden, worden 250 werkplekken voor door(startende) life science bedrijven gerealiseerd. Met de bouw wordt het BioPartner Center Leiden het grootste center voor ondernemers in de life sciences van Nederland.

Dura Vermeer Bouw Leidschendam, verantwoordelijk voor het ontwerp en winnaar van de aanbestedingsprocedure, zal na de bouwvakantie aanvangen met de werkzaamheden. De eerste paal gaat op 2 september van dit jaar de grond in. Eind 2010 zal het eerste gebouw, dat 5.600m2 werkruimte zal bieden, worden opgeleverd aan BioPartner Center Leiden. Vanaf dat moment kunnen ongeveer 20 bedrijven die zich bezig houden met het onderzoek naar medicijnen en vaccins hun intrek nemen in de units die aan alle moderne en hoogwaardige eisen tegemoet komen.

Ing. Henk Venema, directeur van het BioPartner Center Leiden: "Bedrijven in de life science stellen specifieke eisen aan hun kantoor- en laboratoriumruimte. In het ontwerp stond flexibiliteit daarom met stip op de eerste plaats. Omdat het BioPartner Center Leiden een ontmoetingsplaats is voor bedrijven in de rode biotechnologie is er bovendien gekozen voor een zeer open opzet, zodat de huurders eenvoudig en in een prettige ambiance met elkaar in contact kunnen treden, hun netwerk kunnen verbreden en informatie kunnen uitwisselen. Het ontwerp is modern maar compact en functioneel."

"Het komt niet vaak voor dat binnen een half jaarna de vaststelling van eisen een bouwcontract voor zo een project getekend is. Ook komt het maar weinig voor dat in minder dan een half jaar een bouwvergunning op basis van een UAV-GC wordt afgegeven. Maar het is buitengewoon exceptioneel dat bij zo een groot project binnen een jaar de eerste paal de grond in gaat." Zo vult Dura Vermeer Bouw directeur ing. Rob Steijn aan. "Het is mijn stellige overtuiging dat deze voortvarendheid enkel en alleen door een flinke dosis vertrouwen, een ongelofelijke drive en onvoorwaardelijk geloof in het project gerealiseerd kan worden."

In Leiden zijn op dit moment de startende bedrijven gehuisvest in twee zogenaamde Incubators, een gebouw van 3400m2 en een gebouw van 2800m2, samen geschikt voor 50 bedrijven. Met de bouw van de Accelerator is het straks mogelijk om groeiende bedrijven die te groot zijn geworden voor de Incubator-huisvesting een volwaardig passend alternatief te bieden.

Deel: ' BioPartner Center en Dura Vermeer Bouw aan de slag met ambitieus pro.. '
Lees ook