BIP Candy & Toy koopt What Next Candy


ROOSENDAAL, 20120206 -- BIP Candy & Toy, een toonaangevende fabrikant en distributeur van Candy Novelty (snoep en speelgoed) producten, heeft vandaag aangekondigd dat ze What Next Candy Ltd, importeur en distributeur gespecialiseerd in traditionele gift- en kinder-zoetwaren producten, hebben ingelijfd. De doelstelling van deze overname is om de positie van BIP bij de Britse en Ierse retailers te versterken.

Met de aankoop van What Next Candy Ltd, gevestigd in Derbyshire, Engeland, vergroot BIP Candy & Toy haar aandeel in de Britse markt. "De combinatie van What Next’s distributiekracht en kennis van de markt, met onze gelicenseerde Candy Novelty productconcepten verschaft onze klanten de kans om hun omzet te verhogen in een nieuwe en innovatieve productcategorie", zegt Rogier Korsmit, managing director van BIP Candy & Toy. "De overname zal naar verwachting ook leiden tot een grotere efficiëntie en een aanzienlijke stijging van ons marktaandeel," voegt Jeroen Sauren, Export Sales Manager van het BIP Candy & Toy, toe.

"De samenwerking met BIP Candy & Toy geeft What Next Candy Ltd. de mogelijkheid om haar positie als toonaangevende leverancier van gelicenseerde Candy Novelty producten in het Verenigd Koninkrijk te verbeteren", zegt Ian Gavin, What Next Candy Ltd. John Windsor bevestigde dat het management en sales team ongewijzigd zal blijven "Ons enorme distributienetwerk geeft ​​BIP Candy & Toy een betere toegang tot de food en non-food retail in het Verenigd Koninkrijk."

BIP Candy & Toy zal gebruik maken van What Next’s organisatorische infrastructuur. Op het moment is BIP Candy & Toy bezig om What Next op een zo efficiënt mogelijke manier te integreren in de BIP Group of Companies, die in de tussentijd, actief is in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Polen, Maleisië, China, Hong Kong en nu dus ook in het Verenigd Koninkrijk. "De integratie van beide bedrijven zal plaatsvinden in de komende 3 maanden. Onze klanten zullen dezelfde hoge kwaliteit service en producten die zij gewend zijn, blijven ontvangen ", aldus Rogier Korsmit, managing director van BIP Candy & Toy.

What Next Candy Ltd, dat zal blijven opereren onder die naam, is nu een volledige dochteronderneming van BIP Candy & Toy.

Over BIP Candy & Toy
BIP Candy & Toy, opgericht in 1987, is producent van gelicenseerde Candy Novelty producten. BIP Candy & Toy staat bekend om hun hoge kwaliteit producten, toonaangevende licenties, innovatieve productconcepten en veiligheid van kinderen. Het bedrijf heeft als missie om de wereld innovatieve en creatieve alledaagse snoep producten te leveren onder toonaangevende licenties. BIP Candy & Toy bedient momenteel meer dan 76 landen in de wereld en heeft vele prijzen gewonnen voor haar producten (o.a. Disney awards). Voor meer informatie over BIP Candy & Toy, bezoek de website www.bip-international.com.


Deel: ' BIP Candy & Toy koopt What Next Candy '
Lees ook