Gemeente Amersfoort


13 oktober 1999

Birkstraat krijgt nieuwe asfaltlaag

Het asfalt op de Birkstraat is hard aan vervanging toe. Vandaar dat de Birkstraat vanaf de kruising met de BW-laan en de Amsterdamseweg tot aan de gemeentegrens van Soest een nieuwe asfaltlaag krijgt. De dagelijkse verkeersdrukte op dit traject maakt het noodzakelijk om dit werk 's nachts uit te voeren. Zowel de gemeente Amersfoort als de gemeente Soest willen de duur van de overlast voor bewoners en verkeer zo kort mogelijk houden. Daarom is gekozen voor een volledige afsluiting van de straat gedurende vijf nachten.

Van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober is de Birkstraat van 21.00 uur tot 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen. Ook de kruising Birkstraat/BW-laan/Amsterdamseweg is afgesloten. Met duidelijke bebording wordt het verkeer omgeleid via de Utrechtseweg en Amersfoortsestraatweg (oude weg naar Utrecht vanaf de Stichtse Rotonde) naar Soest. De fietspaden langs de Birkstraat worden tijdens het werk vrijgehouden voor ambulance, brandweer en politie. Natuurlijk kunnen dan ook fietsen en brommers normaal over de fietspaden rijden. De busverbinding van en naar Soest zal na 21.00 uur omrijden. De eerste ochtendbus rijdt wel weer over de Birkstraat.

Overlast door lawaai
Tijdens deze vijf nachten wordt het oude asfalt weggefreesd en nieuw asfalt en belijning aangebracht. De freesmachine en asfaltwagen maken een hoop lawaai. Bewoners aan de Birkstraat zullen tijdens deze nachten dan ook de nodige overlast ondervinden, vooral als het werk vlak voor hun deur plaatsvindt. Direct betrokken bewoners krijgen van de gemeente nog apart te horen welk stuk weg in welke nacht wordt aangepakt. 's Morgens kan het verkeer weer normaal over de Birkstraat van en naar Soest rijden. Voor meer informatie kunt u bellen met de heer Fred Zumbrink (opzichter), telefoonnummer 033 - 480 45 80.

Deel: ' Birkstraat Amersfoort krijgt nieuwe asfaltlaag '
Lees ook