CNV BEDRIJVENBOND

Black & Decker-dochter Nemef ontslaat 10 % personeel

CNV Metaal en elektro is het volledig oneens met de manier waarop slotenfabrikant Nemef in Apeldoorn het aantal werknemers met 10 procent wil verminderen. Nemef, een dochter van Black & Decker, wil 32 van de 350 werknemers ontslaan. CNV Metaal en elektro vindt dat de werknemers ander werk moet worden aangeboden. Ontslag en WW is wat de bond betreft niet aan de orde.

Nemef moet reorganiseren, omdat er sprake is van te hoge kosten en een dalende omzet. De slotenfabrikant levert aan de bouw. Al enige tijd is duidelijk dat er minder huizen en kantoren worden gebouwd. Hierdoor kan Nemef minder verkopen.
CNV Metaal en elektro bestrijdt beide ontwikkelingen niet, maar vindt het onnodig dat er werknemers in de WW terecht komen via gedwongen ontslag. Herplaatsing in een andere baan of bemiddeling naar ander werk in combinatie met een goed sociaal plan is volgens de bond de juiste weg. Een vervroegde pensioenregeling vanaf 58 jaar, zoals dit mogelijk is via de cao voor de metaal- en elektrotechnische industrie biedt volgens de bond een belangrijk deel van de oplossing. Mocht blijken dat Nemef hiervoor onvoldoend financiën heeft, dan moet het moederbedrijf Black & Decker voor de kosten opdraaien, zo vindt CNV Metaal en elektro. Zeker gezien de hoge winsteisen die Black & Decker aan Nemef stelt.

Nadere inlichtingen:

- Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 51 60 19 67;

- Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 030 - 6 348 241 (kantoor) of
06 - 22 39 30 12.

Houten, 7 mei 2002


07 mei 02 11:38

Deel: ' Black & Decker-dochter Nemef ontslaat 10 % personeel '
Lees ook