Universiteit Leiden

Meer informatie: voorlichting@bvdu.leidenuniv.nl" dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Universiteit Leiden start Praktijkstudies Letteren

Persbericht 3

Herbert Blankesteijn geeft openingscollege donderdag 13 september 16.00 uur.

Leidse letterenstudenten kunnen voortaan als aanvulling op hun wetenschappelijke hoofdstudie kiezen uit vijf nieuwe praktijkstudies: Management, Journalistiek&Nieuwe Media, Europese Unie Studies, ICT, en Boek en Uitgeverij. Donderdag 13 september is de officiële openingsbijeenkomst.

Een studie Nederlands, geschiedenis, kunstgeschiedenis of een vreemde taal leidt steeds vaker tot werk buiten het vakgebied. De Faculteit der Letteren van de Universiteit Leiden springt in op deze ontwikkeling met een vijftal nieuwe studieprogramma's, waarin praktische kennis en vaardigheden geleerd worden voor een aantal relevante beroepsvelden. Ook presenteert zij het nieuwe magazine LET. Magazine voor Letteren en Toekomst.

Wetenschapsjournalist Herbert Blankesteijn, bekend van o.m. NRC Handelsblad, Klokhuis en Teleac/NOT, slaat al meteen een brug tussen wetenschap en praktijk in zijn openingscollege Beeld, vermaak en een snufje informatie - wetenschap in de media. Hij vergelijkt hoe de vier belangrijkste massamedia - drukpers, radio, tv en internet - wetenschappelijk nieuws bekendmaken en uitleggen, en komt tot verrassende conclusies.

Plaats: Centraal Faciliteitengebouw, Cleveringaplaats 1 Leiden, zaal 011

Het programma van de bijeenkomst en de tekst van Herbert Blankesteijn zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Meer informatie:mw. H.D. Papma (Internationalisering, Communicatie en Studenten)
Tel. 071-5273282 / Email HD.Papma@ics.LeidenUniv.NL / 11 september 2001, 13:27 uur

Deel: ' Blankesteijn geeft openingscollege universiteit Leiden '
Lees ook