Persbericht / autosport

Formule Palmer Audi

Ondanks pole positie geen winst voor Jeroen Bleekemolen

Silverstone, 22 augustus 1999. De elfde ronde in de Formule Palmer Audi eindigde voor Jeroen Bleekemolen op een vijfde plaats. Tijdens de trainingen verraste de 17-jarige met een snelste kwalificatietijd. De race op het Engelse circuit van Silverstone werd een overwinning voor de Ier Faulkner. Met nog zes wedstrijden te gaan staat Bleekemolen op een achtste positie in de titelstrijd. Leider is de Brit Tarling.

In zijn derde trainingsronde zette Jeroen Bleekemolen zijn snelste tijd op de baan van Silverstone en vestigde daarmee alle aandacht op zich. "Ik was best wel verrast dat daarna niemand meer aan mijn tijd kwam. Ik kon rustig mijn rondjes rijden".

Direct na de start verloor Bleekemolen drie plaatsen. "Ik had enorm veel last van wielspin bij de start. 'k Kwam dus niet goed weg. Daarna kwam ik ook nog eens klem te zitten tussen andere deelnemers en viel zelfs terug naar de vijfde plaats. In het verdere verloop van de race moest ik alleen maar verdedigend rijden, om niet verder terug te zakken. Aan aanvallen kwam ik helemaal niet meer toe, omdat mijn motor niet echt goed liep. Ik kwam op de rechtse stukken ruim een tiende van een seconde te kort."

Voor de jongeling was dit jammer vooral vanwege een duidelijk uitzicht op een podiumplaats.
Toch voelt de coureur zich steeds beter thuis in de klasse. "Ja, het gaat wel steeds beter. Vergeet niet dat bijna alle circuits voor mij vreemde banen zijn. Verder is de Formule Palmer Audi erg close racen, zijn de verschillen erg klein", aldus de scholier.

Uitslag:

1. Faulkner (Ier), 16 ronden in 21:37.331 (160.867 km/uur); 2. Tarling (GB), op 1.791; 3. Kerr (GB), op 5.698; 5. J. Bleekemolen (Ned), op 6.968.

Stand kampioenschap na elf van de zeventien wedstrijden:
1. Tarling 179; 2. Lyons (GB) 176; 3. Faulkner 164; 8. J. Bleekemolen 121.

Volgende race: 5 september, Brands Hatch (GB).
Info: Jeroen Bleekemolen, tel.: 06-54761162 of 023-5242614

Deel: ' Bleekemolen na elf rondes achtste in Formule Palmer Audi '
Lees ook