Persbericht / autosport

Jeroen Bleekemolen zet belangrijke stap in autosportcarrière

Aerdenhout, 13 januari 2000. Autocoureur Jeroen Bleekemolen rijdt dit seizoen het Duits Formule 3-kampioenschap. De 18-jarige scholier komt uit voor het team van Frits van Amersfoort. De Nederlandse teambaas had eerder talentvolle rijders als Jos Verstappen en Christijan Albers onder zijn hoede. Voor Bleekemolen begint de voorbereiding al volgende maand wanneer de eerste testsessies worden verreden. De eerste races worden in het weekeinde van 16 april op het Belgische circuit van Zolder gehouden.

Eindelijk is er een einde gekomen aan het getouwtrek om de Nederlander. Zowel Van Amersfoort Racing als het Duitse GM Motorsport wilden de jongeling graag inlijven. Bleekemolen liet immers verleden jaar augustus, tijdens de Marlboro Masters, al zien uit het goede racehout gesneden te zijn. Dat voor een Nederlands team is gekozen is niet verwonderlijk. Bleekemolen: "Het is een Nederlands team hetgeen de communicatie wat makkelijker maakt. Verder werden ze in 1998, notabene pas hun tweede jaar in Duitsland, al F3 kampioen en eindigden ze de overige jaren steeds in de top. Het is een erg goed team en ik heb nog nooit zo veel vertrouwen gehad." Op de vraag of er naast het Duits kampioenschap nog andere Formule 3 races op het programma staan, zegt het grote Nederlandse racetalent: "Voor mij zijn er twee speerpunten, het Duits kampioenschap en de Marlboro Masters of Formula 3 op Zandvoort. Of we in november naar Macau en Korea gaan is nog niet zeker."

In zijn tweede raceseizoen kwam Jeroen Bleekemolen verleden jaar uit in de Britse Formule Palmer Audi-serie. Hoewel die wagen zo'n 300 pk's telt en de F3 'slechts' 200 is de techniek en de rijstijl van een F3 heel anders. Een Formule 3 moet strak gestuurd worden terwijl in de Palmer meer dwarser kan worden gereden. Ook de afstelmogelijkheden van de Formule Palmer zijn eenvoudiger, terwijl de elektronica in de Formule 3 weer een grotere rol speelt, evenals de bochtensnelheid.
De carrière van Bleekemolen staat er goed voor. De talentvolle zoon van Michael Bleekemolen wist na drie seizoenen karten in 1998, zijn eerste autosportjaar, twee kampioenschappen in de Formule Ford te veroveren. En dat op pas16-jarige leeftijd! De Mobil 1 Autosport Award werd hem daarna als het grootste Nederlandse talent dan ook terecht door Formule 1 coureur Mika Häkkinen overhandigd.

Voor informatie: Jeroen Bleekemolen, telefoon 06-54761162 of 023-5242614.

Deel: ' Bleekemolen zet belangrijke stap in autosportcarrière '
Lees ook