Max van Friesland

Blind geloof: Maria wel in de zon.

ITALIE(Mantova)-29 juli- Nadat wij al begin deze maand bericht deden van vermeende veschijningen van Maria door op de Monte Casale, een heuvel nabij het Gardameer in de zon te kijken en waardoor veel mensen oogletsel kregen en zelfs blindheid was ontstaan, blijkt nu dat het niet een tijdelijk fenomeen was.

De afgelopen weken brachten meer dan vijfduizend man , waaronder veel buitenlanders, op de been om met eigen ogen Maria in de felle zon te kunnen zien. Mede verantwoordelijk voor de enorme belangstelling was de Zuiditaliaanse zakenman S. Caputa die bevestigde dat hij niet alleen Maria, maar ook haar zoon Jezus had gezien.

Volgens de zakenman waren Maria en Jezus op die ene heuvel bij het Gardameer ook aan hem verschenen toen hij in de zon keek en hem in vertrouwen vertelden dat de volgende verschijning vijftien augustus aanstaande zou zijn.

De plaatselijke overheid ziet nu met angst en beven die dag tegemoet en hoopt op een wonder van God door die dag zwaar bewolkt te laten zijn.

Het Vaticaan wilde vooralsnog niet reageren, maar houdt de zaak wel scherp in de gaten. Vijftien augustus zullen we zeker weten of de heer S. Caputo gelijk had en de Verlosser met ma hun contouren in de zon zullen laten zien.

Max van Friesland
freelance journalist.
Martmax@compuserve.com

Zoekwoorden:

Deel: ' Blind geloof Mariaverschijning opnieuw in de zon '
Lees ook