Ingezonden persbericht

BlindSurfer label voor AT-Europe

Ook blinden en slechtzienden surfen op het internet. AT-Europe is dan ook verheugd als eerste reiswebsite het BlindSurfer label te mogen dragen. Dit als bewijs dat de website http://www.at-europe.com voortaan toegankelijk is voor personen met een visuele handicap.

Musea openen speciale zalen of organiseren rondleidingen voor slechtzienden en blinden. Gidsen krijgen een opleiding om deze mensen ook te laten genieten van een stadswandeling. Het is dan ook een logische stap dat de reisinformatie op het internet voor hen toegankelijk is. Voor de website van AT-Europe volstonden een paar kleine technische ingrepen, dankzij de eenvoudige lay-out en navigatie. Het BlindSurfer label staat op de homepagina. Zo weten personen met een visuele handicap dat deze site voor hen toegankelijk is.

Dat is een goede stap vooruit om reizen ook toegankelijk te maken voor personen met een handicap. AT-Europe werkt hieraan graag mee. Op onze website kan u reeds een rubriek aantreffen over reizen met een handicap: http://www.at-europe.com/infopagina/handicap/index.htm

Persteksten en meer informatie zijn digitaal beschikbaar op http://www.at-europe.com/pers
Mogen wij u vriendelijk vragen om in uw artikel steeds te verwijzen naar het volgende adres: http://www.at-europe.com

Over AT-Europe

AT-Europe is een Vlaams reisportaal voor reizen naar Europa en het Middellandse Zeegebied. Met deze gratis toegankelijke website willen wij de reiziger informeren over de laatste reisnieuwtjes, evenementen, reisbrochures, landeninformatie en een pak nuttige tips. Samen met de meer dan 4000 reislinks helpen wij de surfer bij zijn zoektocht op het internet. Eurozine is de unieke nieuwsbrief of e-zine met reisnieuws, een websitebespreking of brochurevoorstelling, evenementen en reistips. Om de twee weken gratis in uw mailbox.

Niet voor publicatie:

Geert VAN DE VOORDE
Hoofdredacteur AT-EUROPE

Internetuitgeverij over reizen in Europa en het Middellands Zeegebied. Lid van de CIM en het U.P.P.
AT-EUROPE - Aarseleweg 33 - B-9800 DEINZE
tel +32(0)93.802.902 fax +32(0)93.863.276
http://www.at-europe.com info@at-europe.com
BTW BE782.172.465 HRG 194.761

Meer informatie over het BlindSurfer label

Dit webtoegankelijkheidsproject is een samenwerkingsverband tussen Rudi Canters en Blindenzorg Licht en Liefde en werd mogelijk dankzij de steun van het Gelijke Kansenbeleid van de Vlaamse Minister van Welzijn Gezondheid en Gelijke Kansen, Mieke Vogels.
Info over dit project kan je bekomen bij de technisch adviseur Jeroen Baldewijns, jeroen.baldewijns@pandora.be of de ervaringsdeskundige Rudi Canters rudi.canters@blindsupport.be Ook op hun respectievelijke websites is er informatie aanwezig: http://www.blindenzorglichtenliefde.be en http://www.blindsupport.be

Deel: ' BlindSurfer label voor AT-Europe '
Lees ook