Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Bloed geven aan de VS
Bloed geven aan de VS

Bloed geven aan de VS

Nederlandse bloeddonoren kunnen bloed geven voor de slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten. Stichting Sanquin Bloedvoorziening, het overkoepelend orgaan van de regionale bloedbanken in Nederland, bereidt zich hierop voor.

Zodra de vraag uit de VS komt, zal Sanquin donoren oproepen die bij de bloedbanken staan ingeschreven. Het bloed kan binnen 48 uur na donatie naar Amerika worden overgevlogen. Het is voor ingeschreven donoren niet zinvol om uit zichzelf naar de bloedbanken te gaan. Ze kunnen beter wachten op een oproep.

Mensen die zich nieuw willen aanmelden als donor om de slachtoffers te helpen zijn welkom. Zij moeten eerst lichamelijk worden gekeurd. Daarna duurt het enkele weken voordat zij voor de eerste keer bloed mogen afstaan.

Als u bloed wilt geven, kunt u contact opnemen met de Bloedbank. Vanaf een vaste telefoonverbinding (niet mobiel!) toetst u 0800BLOEDBANK (cijfers en letters) en u wordt automatisch doorverbonden met uw regionale bloedbank. Ook kunt u de regionale bloedbank in de telefoongids vinden onder het trefwoord Bloedbank.

Deel: ' Bloeddonoren moeten wachten op oproep met bloed geven '
Lees ook