Bloemen het meest geschikte cadeau om sorry te zeggen


OVERVEEN, 20101116 -- Vergeet diamanten, bloemen zijn het meest geschikte cadeau om sorry te zeggen. Uit onderzoek van Boeketcadeau.nl is gebleken dat ruim 70% van de mensen bloemen zien als het ideale cadeau om te geven wanneer een meningsverschil uit de hand dreigt te lopen.

"Aanleiding naar ons onderzoek was eigenlijk de ruzie tussen Youp van 't Hek en T-Mobile", aldus Thobias Heijn van Boeketcadeau. "We waren benieuwd of er mogelijk een manier was geweest waarmee T-Mobile de escalatie van het probleem had kunnen voorkomen."

Een opmerkelijk resultaat van het onderzoek was dat er in het winter seizoen relatief meer ruzies zijn, 68% van de mensen gaf aan dat er 's winters meer geruzied wordt. Thobias Heijn:" Je leest wel eens dat minder daglicht zorgt voor meer depressies, dus wilden we ook weten in welk seizoen er meer ruzies zijn, zeker nu de donkere maanden weer voor de deur staan."

Uit het onderzoek onder de klanten van Boeketcadeau.nl bleek dat 72% van de respondenten bloemen verkiest boven chocolade(9%), sieraden(6%), of een fles wijn(5%). 5% van de mensen zag liever iets anders en de rest (3%) had geen idee.

Een bloemetje alleen is echter niet genoeg, belangrijk is dat je zo oprecht mogelijk overkomt, ook hier zijn studies naar gedaan. Belangrijk hierbij is dat het persoonlijk gebeurt, met gevoel en dat er verantwoordelijkheid wordt genomen voor het feit dat er iets is fout gegaan.

In een onderzoek van Edward Tomlinson van de John Carroll University en Roy Lewicki van de Ohio State University blijkt verder dat excuses oprechter overkomen wanneer de fout bij de persoon zelf wordt gezocht en niet omgevingsfactoren de schuld krijgen.

BoeketcadeauNoot voor redacties:

Deel: ' Bloemen het meest geschikte cadeau om sorry te zeggen '
Lees ook