Bloemenveiling Holland

Weekbericht week 36 2001: Planten

In de week van de Holland Plantenbeurs zijn er ruim 5,5 miljoen planten verhandeld, ruim 4% minder aantallen dan voorgaand jaar. De bloeiende kamerplanten zijn 10% minder aangevoerd. De groene kamerplanten daarentegen realiseerden een meeraanvoer van bijna 5%. Verklaring voor deze groei is het actiematige seizoen weer van start is gegaan. Acties worden in deze tijd van het jaar veel gedraaid en betreffen vaak de groene producten.

De klokaanvoer van afgelopen week geeft het volgende beeld. Aanvoer ruim 2,6 miljoen kamerplanten. Het gemiddelde prijsniveau steeg met ruim 14% naar fl.2,40.

De verdeling tussen bloeiende en groene kamerplanten is hetzelfde als bij de totale aanvoer. De bloeiende kamerplanten zijn 11,5% minder aangevoerd. De groene kamerplanten realiseerden een meeraanvoer van ruim 17,5%. Vooral de Ficus en Dracaena werden meer aangevoerd. Beide productgroepen realiseerden ruim 20% meer aanvoer. De Ficus betreft vooral de wat kleinere potmaten die momenteel via bemiddeling niet goed weglopen. Dracaena heeft momenteel te maken met meer aanvoer wat voor een deel ook meer afgezet wordt via klok. Bij de bloeiende kamerplanten was het opvallend dat er 25% minder Begonia is aangevoerd. Reden hiervoor kan zijn dat er na het warme weer een bloeivertraging op getreden is. Ook de Cyclaam werd ruim 20% minder aangevoerd. Het kan ook zijn dat beide producten goed weggezet worden in de actiematige handel waardoor de aanvoer bij de klok terugloopt. Bij de tuinplanten liep de aanvoer ook terug, er werd ruim 12% minder aangevoerd. De coniferen en bomen en heesters werden meer aangevoerd. De aanvoer van vaste planten liep terug.

Deel: ' Bloemenveiling Holland - week 36 Planten '
Lees ook