Blogster schrijft eerste Nederlandse Airfryerkookboek


TILBURG, 20150810 -- Elke dag eten bereiden in de Airfryer. Saskia van Weert en tienduizenden Nederlanders draaien er hun hand niet voor om. In de heteluchtfriteuse kun je niet alleen snacks en frietjes maken zonder extra olie, maar ook veel andere gerechten. Daarover schreef de Tilburgse blogster het allereerste Nederlandstalige Airfryerkookboek ter wereld. Het boek is vrijdag 7 augustus verschenen.

Heteluchtfriteuses zijn in steeds meer huishoudens aanwezig. Zeker 40 procent van alle friteuses die verkocht worden, gebruikt geen olie maar een grill-element en hete lucht om allerlei gerechten te bereiden. Deze manier van koken kent twee duidelijke voordelen: de gerechten bevatten minder vet dan bij andere bereidingswijzen en het eten is razendsnel klaar.

Saskia ontdekte het apparaat vorig jaar december bij de winkel. “Ik kende het alleen van de reclame. Het leek me nogal duur voor een friteuse. Ik wist toen nog niet wat je er allemaal mee kunt doen. Ik moest even een drempel over om te ontdekken hoe veelzijdig het apparaat is. Van gebakken banaan tot een hele kip krokant en sappig grillen, of in een kwartiertje muffins bakken. Ik gebruik hem elke dag.”

Eerste kookboek voor de Airfryer

Opmerkelijk genoeg bestonden er nog geen kookboeken voor de Airfryer, ontdekte Saskia. “Ik begon recepten te plaatsen op mijn blog Eetnieuws.nl, en daar werd heel leuk op gereageerd. Ik ontdekte dat veel mensen niet verder komen dan friet en snacks erin bereiden. Die groep mensen wilde ik op weg helpen met een 'echt' boek op papier. Op internet is van alles te vinden, maar veel mensen slaan er liever een boek op na. Zelf doe ik dat ook het liefst.”

Het boek realiseren ging niet vanzelf. Na een zoektocht langs diverse traditionele uitgeverijen, bleek uiteindelijk Boekscout.nl bereid om het boek uit te geven. De teksten kwamen er snel, maar toen moest er nog meer gebeuren om er een aantrekkelijk boek van te maken. “Mijn goede vriendin Karin Varenhout bood aan foto’s te maken. Samen zijn we een hele dag bezig geweest. Met allerlei attributen uit verschillende winkels zochten we de beste manier om de gerechten in beeld te brengen. Ik verzorgde de styling, iets wat ik ook nog nooit had gedaan, en zij legde alles vast. Ik ben enorm trots op het eindresultaat.”Noot voor redacties:

Deel: ' Blogster schrijft eerste Nederlandse Airfryerkookboek '
Lees ook