Gemeente Groningen

24
AUG
09.33

Persbericht

Blue Moon programmakrant
23-08-2001

De Blue Moon programmakrant wordt a.s. vrijdag 24 augustus huis aan huis verspreid als bijlage van de Gezinsbode. Voor mensen buiten Groningen is de krant onder meer te vinden bij bibliotheken, culturele instellingen en vvv's in de noordelijke provincies. Ook is het programma te vinden op www.blue-moon.nl.

Opening - Circle Percussion
Op zondag 26 augustus gaat Blue Moon van start met slagwerk van Circle Percussion. Deze Nederlandse slagwerkers op Japanse drums begeleiden de eerste tocht naar het Europapark, waar een donderende slagwerkfinale het startschot vormt voor Blue Moon.

Circle Percussion is een groep Nederlandse slagwerkers op originele Japanse drums: Okedo-O-Daiko, Chichibu-Daiko, Shimedaiko, Uchiwadaiko en de Okedo. De Okedo-O-Daiko is speciaal voor Circle Perscussion gebouwd. Het is de grootste taiko buiten Japan met een diameter van
1.90 meter en een lengte van 2.40 meter. Het ritme van deze trommel is eenvoudig. Aan de ene kant slaat een speler een basisritme, waarop de speler aan de andere kant vrij kan improviseren. Zo heeft iedere trommel zijn eigen kenmerken en een eigen manier van bespelen. Dat vraagt nogal wat van het lichaam. Daardoor is een optreden van Circle Percussion behalve een muzikale explosie ook een intrigerend schouwspel. Circle Percussion is door de combinatie van indringende drums en fysiek geweld uitgegroeid tot een wereldhit met onder meer optredens tijdens de Expo in Sevilla, het Olympic Arts festival en de 100e Olympische Spelen in Atlanta.

Start: Vanaf de Oostersingel, via het Schuitenschuiverskwartier óf vanaf de Lutkenieuwstraat, via de Uurwerkersgang en Achter de Barakken naar de Graansilo (20.10 uur) aan de kop van de Meeuwerderweg en van daaruit naar de Helpmancentrale, Europapark

Toegang gratis

Na het optreden van Circle Percussion is het Europapark open voor bezichtiging.

Binnenstadslocaties Blue Moon
Al vanaf zondagmiddag 13.00 uur zijn de Blue Moon binnenstadslocaties open voor publiek. De locaties bevinden zich aan de Oostersingel, Schuitenschuiverskwartier (Grote Gang/Kleine Gang), Lutkenieuwstraat, Uurwerkersgang en Achter de Barakken.

Het Groninger Museum organiseerde speciaal voor deze locaties de tentoonstelling 'Vanuit de Beweging'. In de expositie staat beweging centraal in live acts, computeranimaties, video-installaties en films van een tiental kunstenaars (o.a. Ger van Elk, Aernout Mik, Steve McQueen en Chris Cunningham) uit binnen- en buitenland

Om 15.00, 17.00, 19.00 en 21.00 uur zijn er a.s. zondag live dansperformances van Dries van der Post aan de Grote Gang/Kleine Gang en op dezelfde tijden van Nanine Lining en Mirjam ter Linden in Achter de Barakken.

Toegang gratis

28 augustus: Vuurwerk Bommen Berend
Europapark, 22.45 uur
Het Europapark is dit jaar het decor voor het traditionele Bommen Berendvuurwerk op 28 augustus. In samenwerking met de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken.

Het is tijdens Bommen Berend niet mogelijk de auto te parkeren op of bij het Europapark (tijdens de andere dagen van de Blue Moon manifestatie is dat geen probleem) dus is het aan te raden met de fiets of lopend te komen. Er is eventueel de mogelijkheid om te parkeren bij de Kempkersberg.

Minder validen kunnen parkeren bij de Milieudienst aan de Verlengde Lodewijkstraat. Het Europapark ligt vanuit de binnenstad links van het spoor aan de Verlengde Lodewijkstraat.

Deel: ' Blue Moon programmakrant bij alle Groningers in de bus '
Lees ook