Ingezonden persbericht

Blue Ring uit Nieuwegein genomineerd voor LiveWIRE Young Business Award

Op dinsdag 28 januari 2003 vindt in het NEMO te Amsterdam de uitreiking van de LiveWIRE Young Business Award plaats. Dit is een prijs voor jonge innovatieve ondernemers. In regionale voorrondes zijn vier ondernemers genomineerd, waaronder Blue Ring uit Nieuwegein. De ondernemer met het beste businessplan wint ?10.000. Daarnaast heeft Radio 538 een publieksprijs ter beschikking gesteld van gratis commercials ter waarde van ?10.000.

Blue Ring uit Nieuwegein komt met een nieuw product voor het beveiligen van e-mail. Steeds meer bedrijven en particulieren gebruiken e-mail voor het verzenden van, vaak vertrouwelijke, informatie. Er zijn al sinds de jaren tachtig systemen beschikbaar voor het beveiligen van de informatie. Deze technieken zijn zeer veilig maar niet gebruiksvriendelijk. Blue Ring heeft op basis van bestaande technieken een nieuwe methode ontwikkeld die wel gebruiksvriendelijk is. Naast beveiligde e-mail wil Blue Ring zich in de toekomst ook gaan bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten op het gebied van mobiele telefonie en netwerken.

LiveWIRE

LiveWIRE stimuleert ondernemerschap onder jongeren tussen 18 en 35 jaar. Het project biedt naast de geldprijs ook voorlichting, advies en persoonlijke begeleiding aan jonge ondernemers. Deelnemers ontvangen gedurende een jaar persoonlijke coaching van een adviseur. Deze adviseur helpt de kandidaat bij de ontwikkeling van het bedrijf. De naam LiveWIRE komt uit Engeland, daar noemen ze iemand die het lef heeft ondernemer te worden een 'LiveWIRE'.

Door het organiseren van de Young Business Award wil LiveWIRE waardering uitspreken voor en aandacht vestigen op jonge, innovatieve ondernemers. Met veel lef, creativiteit en doorzettingsvermogen zorgen ze voor de optimale zelfontplooiing: ze worden eigen baas. Wanneer dit leidt tot succes, vormen deze starters een belangrijke inspiratiebron voor jongeren die ook overwegen een eigen bedrijf te beginnen. Zo stimuleert LiveWIRE jonge mensen na te denken over zelfstandig ondernemerschap als een serieus alternatief voor een baan in loondienst. Jonge ondernemers die in 2003 mee willen doen kunnen contact opnemen met Syntens, tel. 0900-2000345, info@syntens.nl, of kijken op www.livewire.nl.

Einde persbericht

Deel: ' Blue Ring uit Nieuwegein genomineerd voor LiveWIRE Young Business Aw.. '
Lees ook