Popcentrum 013 Tilburg


Programma-overzicht:

5-10-2001 Heineken Messin With The Blues
The Choice + Kleine Zaal
aanvang: 20.00 uur, zaal open:19.00 uur
Entree: f 30,00
Voorverkoop: f 30,00 + f 6,00 servicekosten, de voorverkoop start vanaf 14 juli

Het jaarlijkse bluesfestival 'Heineken Messin' With the Blues' presenteert dit jaar naast (inter-)nationale vaklui als Bernard Allison, Jimmy LaFave, (Jon) Amor, T-99, Blues & Trouble en Cuban Heels.
Ook is er weer een afterparty met livemuziek tot 2.00 uur.
Als zoon van de blueslegende Luther Allison heeft Bernard waarschijnlijk de blues reeds met de moedermelk binnengekregen. Anders hebben zeker Bernard's acht broers en zussen zijn muzieksmaak mede ontwikkeld. Naast blues en gospel klonk er ook funk en jazz in huize Allison uit de radio en platenspeler. Als dertienjarig joch mocht Bernard meespelen op het livealbum van pa uit 1978. Vijf jaar later werd Bernard de bandleader van de Koko Taylor's Blues Machine. Daarna maakte hij deel uit van de band van zijn vader totdat het eerste platencontract zich aanbood. We schrijven inmiddels 1992. Anno 2001 zijn er twee albums wereldwijd verschenen. 'Across The Water', het zevende plaatwerk in totaal, bevat een paar rocknummers, een paar funktracks en een aantal bluesstampers.

Jimmy LaFave heeft zijn roots in Texas. Dat is tevens de rode draad in het repertoire van LaFave over de jaren heen naast de herkenbare stem. De grote Dylanfan, getuige de twaalf Dylannummers die LaFave opnam voor zijn dubbelcd, het retrospectief 'Trail', is ook een bekwaam songwriter. Over het actuele album 'Texoma' zijn de critici het eens: een quote uit Independent Songwriting Magazine beschrijft alles: ' Cutting rock, savage blues, heartfelt ballads.....it's all here. Any songwriter would do themselves a favor by having this album grace their sacred collection of treasured favorites.'


T-99 is een trio dat grossiert in rauwe stadsblues, stampende boogie-woogie en zompige fifties R&B grooves. Deze mengelmoes heeft raakvlakken met The Paladins en Little Walter. Mischa, Henk en Thijs hebben een sterke livereputatie opgebouwd en bewijzen met het door Walter Broes (The Seatsniffers) geproduceerde 'Coo-Coo' ook een aantal tijdloze krakers te hebben geschreven. Niet al te verrassend. Want de leden hebben ruime ervaring, waaronder bij Monti Admundson, Lazy Lester en Paul Orta. T-99 is ook te horen op het nieuwe album van Jim Wallance.

John Bruce en Tim Elliott vormen de basis van Blues "n' Trouble. Een band die de afgelopen tien jaar ruim haar sporen heeft verdiend in het blueslandschap. Ze tourde met de groten, onder anderen BB King en Robert Cray en deelde zelfs het podium met een van hen en Lazy Lester. Gitaarproducer en bluesliefhebber Mike Vernon achter de knoppen werd het derde album 'Hate Trick' opgenomen. Het laatste werk van het vijftal heet 'Blues Graffiti'.

Moddervette garageblues, dat zou een omschrijving van Cuban Blues kunnen zijn. Een Twentse band die goed naar Lester Butler, Stevie Ray Vaughan en The Fabulous Thunderbirds heeft geluisterd (en nagespeeld), maar wel haar eigen draai aan dergelijke vakkundige bluesrock geeft. 'Een buitengewoon explosieve cocktail van Texaanse shuffles en door kerosine aangedreven boogies. Uiterst ontvlambaar spul dus!" (Ben Vanhoegaerden, Rootstown Music)Meer? Check http://www.013web.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Bluesfestival Heineken Messin' With the Blues in 013 Tilburg '
Lees ook