BMC Software neemt New Dimension Software over

Kwaliteitsoplossingen voegen extra dimensie toe aan Application Service Assurance

Nieuwegein, 11 maart 1999 ? BMC Software neemt New Dimension Software, Ltd. over voor ruim $650 miljoen ($52,50 per aandeel). New Dimension is toonaangevend in enterprise management en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van jobplanning en het beheer van enerzijds computeroutput en -documenten en anderzijds beveiligingsprocedures en gebruikers. De overname sluit volledig aan op de fusie tussen BMC Software en Boole & Babbage, die naar verwachting 30 maart aanstaande definitief haar beslag krijgt. Boole & Babbage is momenteel exclusief Europees distributeur van de producten van New Dimension.

De overname van New Dimension betekent concreet dat BMC Software en Boole & Babbage het productassortiment van New Dimension voortaan wereldwijd zullen aanbieden. In Nederland maken ongeveer dertig middelgrote tot grote bedrijven gebruik van de software van New Dimension, waaronder Roccade, Hoogovens, Mitsubishi en Akzo.

Door deze strategische overnames kan BMC Software versneld oplossingen op de markt brengen waarmee het beheer in grote ondernemingen aanzienlijk wordt vereenvoudigd ? in het bijzonder dankzij innovatieve producten, het mondiale distributienetwerk en hoogwaardige technische expertise. BMC Software zal voortaan prominent aanwezig zijn in Israël, thuisbasis van New Dimension en tevens een belangrijk centrum van software-ontwikkeling en technische knowhow. BMC is van plan de activiteiten van New Dimension in Israël verder uit te breiden.

Topman Max Watson van BMC Software refereerde in een verklaring vooral aan het synergetisch effect van het samengaan van de drie bedrijven. Ook ging hij in op de nieuwe toppositie van BMC in de ?enterprise management?-markt. Verder was hij zeer ingenomen met het feit dat BMC zich nu schaart bij IBM,

Intel, Microsoft en andere vooraanstaande hightech bedrijven die een belangrijk deel van hun activiteiten in Israël hebben ondergebracht.

Zodra de fusie met New Dimension en Boole & Babbage een feit is, biedt BMC Software werk aan circa 5000 mensen in 26 landen. De geconsolideerde jaaromzet van de drie bedrijven zal zo?n $1,4 miljard bedragen.

De gecombineerde producten van de fuserende bedrijven stellen de klant in staat voortaan alle bedrijfscomponenten te beheren die van invloed zijn op de applicatiebeschikbaarheid. Dit geldt voor: · alle belangrijke platforms (OS/390, UNIX, NT, Internet), · databases, middleware, mail en messaging, standaard- en maatwerkapplicaties, Internet- en webservers, · alle belangrijke disciplines: event management, performanceanalyse, capaciteitsplanning, backup en recovery, jobplanning, output- en beveiligingsbeheer.

ASA Application Service Assurance (ASA) is de verzamelnaam van een groot aantal BMC Software-producten waarmee de beschikbaarheid en de performance van bedrijfsapplicaties worden gewaarborgd en waarmee ingeval van een storing de werkzaamheden snel kunnen worden hervat. ASA verbetert de service die door de IT-afdeling aan de rest van het bedrijf wordt geleverd, en draagt daarnaast in belangrijke mate bij aan een verhoging van de productiviteit en het rendement op IT-investeringen.

BMC Software BMC Software Inc. ontwikkelt en levert wereldwijd software-oplossingen voor applicatie- en gegevensbeheer voor mainframe- en open-systeemomgevingen. BMC Software is momenteel de op zes na grootste onafhankelijke softwareleverancier, met wereldwijd een jaaromzet van ruim $ 730 miljoen. BMC Software is gevestigd in Houston, Texas en is actief in meer dan 50 landen. De Nederlandse verkooporganisatie is gevestigd in Nieuwegein. Additionele informatie over BMC Software kunt u ook vinden op de BMC Software home page op: https://www.bmc.com

Deel: ' BMC Software neemt New Dimension Software over '
Lees ook