Ingezonden persbericht


BMC Software overtreft verwachtingen met financiële resultaten voor haar vierde kwartaal

Omzet van $ 331,8 miljoen

AMSTERDAM -- 13 mei 2002 ---- BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, heeft haar financiële resultaten voor het vierde kwartaal van boekjaar 2002 - afgesloten per 31 maart 2002 - bekendgemaakt. De netto winst van BMC Software, exclusief goodwill, immateriële activa en speciale lasten, bedroeg in het vierde fiscale kwartaal $ 29,6 miljoen en de winst per aandeel $ 0,12. Inclusief speciale lasten, goodwill en immateriële activa bedroegen het netto verlies en verlies per aandeel respectievelijk $
1,8 miljoen en $ 0,01.
"Ik ben tevreden met onze prestaties in het vierde kwartaal, mede gezien de nog immer uitdagende IT-markt van dit moment", aldus Bob Beauchamp, president en CEO van BMC Software. "We hebben een voortdurende groei in omzet en winst per aandeel gerealiseerd en tegelijkertijd onze uitgaven strak beheerd. Daarnaast hebben we onze uitstekende concurrentiepositie gehandhaafd, door vooruitgang te boeken ten opzichte van zowel onze grote concurrenten als nichespelers. We zijn verheugd over de vooruitzichten voor 2003 en verwachten terug te kunnen keren naar een jaarlijkse groei in omzet en winst per aandeel."
De totale omzet bedroeg over het vierde fiscale kwartaal $ 331,8 miljoen, tegenover $ 424,5 miljoen in dezelfde periode van boekjaar 2001. De totale omzet van licenties bedroeg in het vierde kwartaal van boekjaar 2002 $ 161,2 miljoen (was $ 259,7 miljoen). Inkomsten uit onderhoud stegen van $ 135,5 miljoen naar $ 149,0 miljoen en de omzet uit professional services bedroeg $ 21,6 miljoen (was $ 29,3 miljoen).
De bedrijfskosten, exclusief afschrijving van goodwill, immateriële activa en speciale lasten, bedroegen $ 302 miljoen. Dit was $ 49,5 miljoen minder dan in het vierde kwartaal van vorig jaar. De cashflow uit de bedrijfsvoering bedroeg in het vierde kwartaal meer dan $ 200 miljoen en de onderneming bezat $ 1,1 miljard aan cash en roerende goederen. BMC Software heeft geen uitstaande kortlopende of langlopende schulden.

Financiële hoogtepunten van het vierde kwartaal van boekjaar 2002 ¨ Voortdurende groei in omzet en winst per aandeel ¨ Voortdurende daling van uitgaven
¨ Vierde achtereenvolgende jaar waarin de balans van cash en roerende goederen uitkwam boven de $ 1 miljard
¨ Geen uitstaande schulden
¨ De cashflow uit bedrijfsvoering bedroeg in het vierde kwartaal meer dan $ 200 miljoen en is daarmee het beste resultaat van de afgelopen zeven kwartalen ¨ DSOs (days sales outstanding), ofwel de uitstaande verkoopdagen, bedroeg 85 dagen; het laagste sinds twee en een half jaar
¨ De uitstaande licentieomzet bedroeg op 31 maart 2002 $ 168,9 miljoen, het hoogst in de geschiedenis van de onderneming
¨ De totale uitstaande omzet bedroeg op 31 maart 2002 $ 943,3 miljoen, het hoogst in de geschiedenis van de onderneming

Andere hoogtepunten uit het vierde kwartaal
¨ Vorming van een strategische alliantie met PricewaterhouseCoopers voor het leveren van security management-oplossingen. BMC Software's CONTROL-SA®-oplossing is een hoofdcomponent van de bedrijfsbrede Identity Management-strategie van PricewaterhouseCoopers.
¨ Versterking van technologisch leiderschap door:
Ø Als eerste en enige leverancier continue beschikbaarheid te bieden voor alle types IMS full-function databases door middel van ondersteuning voor high availability large databases (HALDB).
Ø De introductie van PATROL® for webMethods, het eerste volledige beheerproduct dat speciaal is ontwikkeld voor het beheren van webMethods' bedrijfskritische integratieplatform.
Ø Het bieden van DB2® Universal Database (UDB) voor klanten op Unix- en NT-platformen met oplossingen voor hun administratie-, prestatie- en recoveryeisen.
Ø Levering van verbeterde componenten en nieuwe oplossingen voor de PATROL ® (versie 7)-infrstructuur, inclusief een vernieuwde agent, vereenvoudigde installatie en verbeterde beveiliging.

Vooruitblik
De volgende statements zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. Deze statements zijn een vooruitblik en de eigenlijke resultaten kunnen sterk afwijken.
BMC Software verwacht voor boekjaar 2003 een omzet van tussen de $ 1,352 en $
1,376 miljard en een winst per aandeel tussen de $ 0,46 en 0,52. Voor het eerste kwartaal van boekjaar 2003 verwacht BMC Software een omzet tussen de $ 312 miljoen en $ 320 miljoen en een winst per aandeel van ongeveer $ 0,07 tot $ 0,09. Deze verwachtingen komen overeen met de huidige consensusverwachtingen van analisten voor de omzet en winst per aandeel gedurende boekjaar 2002 en het eerste kwartaal van boekjaar 2003.

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen. De onderneming helpt klanten proactief bij het verbeteren van de service, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op basis van haar Assuring Business Availability®-concept. De oplossingen van BMC Software omvatten bedrijfssystemen, applicaties en databases. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in het boekjaar 2002 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

###

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © 2002, BMC Software, Inc. All rights reserved.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Hanneke Oudshoorn Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34

Hanneke_Oudshoorn@bmc.com PRInflux@cs.com

Deel: ' BMC Software overtreft verwachtingen resultaten vierde kwartaal '
Lees ook