BMX’er Kimmann pakt eerste overwinning bij elite

Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

BMX’er Kimmann pakt eerste overwinning bij elite

PERSBERICHT

Nieuwegein, 5 april 2015 – BMX’er Niek Kimmann heeft zaterdag de tweede wedstrijd in de UEC ronde gewonnen. In de Belgische plaats Zolder greep Twan van Gendt het zilver.

De pas 19-jarige Kimmann rijdt dit jaar voor het eerst mee bij de elite. In de finale nam Twan van Gendt vanaf de start de leiding. Kimmann bleef in zijn kielzog en met de finish in zicht passeerde de debutant Van Gendt.

Een dag eerder werd ronde één verreden in de Europese BMX competitie. Ook toen stonden Twan van Gendt en Niek Kimmann in de finale. Van Gendt kon goed meekomen, maar op het derde stuk van het parcours verkrampte de routinier. Hierdoor moest hij de winst overlaten aan de Amerikaan Connor Fields. Het zilver was voor de Fransman Amidou Mir. Van Gendt kwam uiteindelijk als derde over de streep, net voor Kimmann die als vijfde eindigde.

Van Benthem tweemaal zesde

Bij de vrouwen bereikte Merle van Benthem, zowel op vrijdag als zaterdag de finale. Gezien een rugblessure die haar de hele winter partte speelde mag ze tevreden terugkijken op twee zesde plaats noteringen. “Merle kampte de hele winter met een pittige rugblessure. Dat ze in het begin van het seizoen al tweemaal de finale weet te bereiken geeft moed voor de rest van het seizoen”, aldus bondscoach Bas de Bever.

Jongste Kimmann grijpt winst junioren

Waar Niek Kimmann in de tweede ronde de overwinning behaalde deed een dag eerder het jongere broertje Justin Kimmann dat bij de junioren. Ook voor de jongste van de twee broertjes was dit zijn eerste internationale optreden in zijn categorie (junioren). Zijn trainingsgenoot Koen van de Wijst behaalde ook de finale en eindigde hier als zesde.

Zaterdag konden de jongens het succes van de eerste ronde helaas niet evenaren. Justin Kimmann bereikte opnieuw de finale, terwijl Van de Wijst strandde in de halve finale. In de finale ging Kimmann voortvarend van start, maar door een voorzichtige tweede bocht kon hij de voorsprong niet behouden. Een Fransman kwam onderdoor en toucheerde Kimmann de baan uit. Kimmann passeerde de streep als zevende.

Ook junior dames laten zich zien in Zolder

Op vrijdag bereikte eerstejaars junior Ruby Huisman direct de finale. Ze liet zich niet uit het veld slaan door de wat meer ervaren rijdsters en reed zichzelf met een tweede plaats op het podium. Ook in de tweede ronde liet Huisman zien wat ze in huis had door opnieuw de finale te bereiken. Samen met Manon Veenstra bereikte ze opnieuw de finale. In de eindronde kon ze helaas niet nogmaals laten zien wat ze waard was. Door een valpartij eindigde ze in de finale als achtste.

Zoekwoorden:

Deel: ' BMX’er Kimmann pakt eerste overwinning bij elite '


Lees ook