BN-ers en politici geven vluchtelingen onderdak op 9 december

Geachte redactie,

9 december vangen BN-ers en politici voor een nacht een vluchteling zonder verblijfsvergunning op. We zijn blij met de steun van onder andere Lydia Rood, Hanneke Groenteman, Tom de Ket, Marc de Hond, Beau van Erven Dorens, Angela Groothuizen, Sanne Wallis de Vries, Jetty Mathurin, Sharon Gesthuizen, Justin Samgar en Geert Mak.

In veel steden is een BBB (bed, bad, brood) geopend voor uitgeprocedeerde vluchtelingen. Amsterdam heeft ook een loket en 24-uurs opvang voor deze doelgroep. Wat verandert er door de uitspraken van de Raad van State en Centrale Raad? Wie zijn deze vluchtelingen zonder verblijfsvergunning? Welk perspectief hebben zij? Op deze vragen willen we in gaan tijdens de Nacht van de Vervanging.

Het programma op woensdag 9 december in het Verzetsmuseum ziet er als volgt uit:

18.00 uur Rondleiding door Verzetsmuseum. Vluchtelingen worden voorgesteld aan degene waar ze bij logeren, of mee eten.

18.30 uur Avondmaaltijd in Verzetsmuseum.

19.00 uur Chris Keulemans, voorzitter, heet iedereen welkom.

19.10 uur Chris Keulemans loopt langs bij BN-ers en vluchtelingen met de vraag waarom ze mee werken aan De Nacht van de Vervanging

19.20 uur Vluchtelingen en BN-ers vertellen waarom ze naar de Nacht van de Vervanging zijn gekomen/ optredens

20.30 uur Discussie met in ieder geval PvdA, D’66, GL en SP

21.30 uur Iedereen gaat naar huis met zijn gast Op donderdag 10 december, dag van de Mensenrechten, bent u tussen 8.00 uur en 9.30 uur welkom om met ons te ontbijten in het Verzetsmuseum. Hadassah de Boer is hier ook bij aanwezig. We kijken hier terug op de Nacht van de Vervanging en iedereen neemt afscheid van zijn of haar gast.

Deel: ' BN-ers en politici geven vluchtelingen onderdak op 9 december '
Lees ook