BNK lanceert EVC traject voor branchediploma Kleuradviseur


Wilt u zich profileren als kleuradviseur?

HATTEMERBROEK, 20160530 -- Interieuradviseurs, schilders, stylistes en anderen die in hun werk als kleuradviseur optreden, kunnen vanaf nu het branchediploma kleuradviseur ook halen middels het EVC-traject. De afkorting EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. EVC-trajecten zijn erop gericht om professionals erkenning te geven voor aanwezige kennis en praktijkervaring. Met het doorlopen van een EVC-procedure kan een Ervaringscertificaat worden behaald. Deze nieuwe dienst onderstreept de doelstelling van Stichting BNK om de kwaliteit binnen de kleurenbranche, binnen de opleidingen, producten en diensten te bevorderen. Met het EVC traject voor kleuradviseur behaalt men een officieel erkend Ervaringscertificaat dat het MBO-niveau aantoont.

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om het branchediploma Kleurkundige/Kleuradviseur te behalen.
1. Een opleiding volgen via een geaccrediteerde onderwijsinstelling. Momenteel wordt deze alleen nog verzorgd door de Nederlandse Kleurenschool.
2. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om via een EVC traject het branchediploma te behalen.

De procedures van de Stichting BNK zijn volledig conform de landelijke code van het Kenniscentrum EVC opgesteld. U ontvangt een branchediploma van Stichting BNK. De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt ongeveer 6 tot 12 weken. De EVC-procedure gaat uit van MBO-werk- en -denkniveau en relevante werkervaring.

Kleuradviseurs mogen de beschermde titel ‘register kleuradviseur’ alleen voeren wanneer zij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor de kleuren branche. Het kwaliteitsregister stelt hoge eisen aan het opleidingsniveau en de praktijkvoering van de individuele registerkleuradviseur. Ten aanzien van het opleidingsniveau stelt het register de eis dat register kleuradviseur in het bezit moet zijn van een geldig branchediploma van Stichting BNK- Kleurdeskundigen.

Stichting Beroepsorganisatie voor Nederlandse Kleurdeskundigen zet zich in voor nationaal en internationaal kennismanagement met betrekking tot kleur. Daarbij ziet zij toe op de kwaliteit van kleuronderwijs en bevordert de kwaliteit van kleurtoepassingen in de branche. Stichting BNK staat voor deskundigheidsbevordering, kwaliteitsontwikkeling en ontwikkeling in onderwijs op het gebied van kleur.

Meer informatie:
cek@stichting-bnk.nl
www.stichting-bnk.nl


Deel: ' BNK lanceert EVC traject voor branchediploma Kleuradviseur '
Lees ook