Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 20 september 2011
BNN WINT GOUDEN OOR AFFAIRE

BNN
ALBERT VERLINDE STELT GRENS AAN EIGEN RODDELPRAKTIJKEN

BNN heeft definitief van Albert Verlinde gewonnen. De rechter heeft zojuist bepaald dat het niet is toegestaan de privacywetgeving aan je laars te lappen. En dat is precies wat BNN wilde aantonen met het Gouden Oor: roddelprogramma's als RTL Boulevard gaan soms te ver om aan nieuwtjes over BN'ers te komen. Met de veroordeling van BNN heeft Verlinde er zelf voor gezorgd dat er wettelijk paal en perk wordt gesteld aan de roddeljournalistiek in Nederland. En zo heeft BNN op humorvolle wijze privacywetgeving op de kaart gezet.

Algemeen BNN-Directeur Lucas Goes: 'Verrassend en erg grappig dat Verlinde er zo hard en zo lang voor heeft gestreden om de privacy van BN'ers te beschermen, terwijl juist hij degene is die zich schuldig maakte aan het uitzenden van stiekeme filmpjes en beelden van bewakingscamera's. Goed nieuws dat de rechter nu heeft bepaald dat dit soort praktijken tot het verleden behoort. Natuurlijk hebben wij de wet overtreden, maar in dit geval heiligt het doel de middelen.'

BNN kreeg vandaag een boete van 2500 euro opgelegd door de rechter. In het programma VOC reikten Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink in de zomer van 2009 Het Gouden Oor uit aan Albert Verlinde, omdat hij zijn oor altijd zo goed te luisteren legt. In de nep-award verstopte BNN een microfoontje om Albert Verlinde te laten voelen hoe het is als er inbreuk wordt gepleegd op je privacy. Een koekje van eigen deeg, aangezien de roddelkoning heel Nederland liet smullen van gekochte beveiligingsbeelden waarop een stiekem zoenende Wesley en Yolanthe te zien zijn.

Deel: ' BNN wint Gouden Oor affaire '
Lees ook