VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Bod Stage Holding op vier Duitse theaters

Hamburg, 1 juli 2002..... Stage Holding, het live entertainmentbedrijf van Joop van den Ende, heeft vanochtend tijdens een persconferentie in Hamburg aangekondigd dat het binnen enkele dagen vier theaters in Duitsland definitief zal overnemen van het failliete Stella. Door deze overname wordt Stage Holding de invloedrijkste speler op de Duitse musicalmarkt met drie theaters in Hamburg, twee in Stuttgart, een in Berlijn en een in Essen. Met deze verdere expansie in Duitsland is een investering gemoeid van 40 miljoen Euro, waarvan tien miljoen voor de verbouwingen van de Hamburgse theaters Das Neue Flora en Das Operettenhaus. Na het succes van Titanic op Broadway en in Nederland brengt Stage Holding de musical voor de derde keer uit, nu in het Neue Flora theater. In het Operettenhaus gaat de musical Mamma Mia! op muziek van ABBA begin november in première. Stage Holding neemt in Stuttgart de musicalproductie van Roman Polanski's Tanz der Vampiere met onmiddelijke ingang over en kondigt voor november in een tweede theater in Stuttgart de première aan van Andrew Lloyd Webbers Phantom of the Opera. In Berlijn tenslotte komt Cats in oktober, in het Theater am Potsdamer Platz. De Duitse pers reageerde vanochtend positief op de gelanceerde plannen van het bedrijf dat zijn visitekaartje afleverde met de volle zalen trekkende producties van Elisabeth en The Lion King.

Maik Klokow, directeur van Stage Holding GmbH, stelde vanochtend dat de overname van de vier theaters uiterlijk 10 juli zal zijn afgerond. Hij noemt het van groot belang dat in ieder van deze theaters de bedrijfsfilosofie wordt doorgevoerd. Deze komt er in het kort op neer dat theaters meer bieden dan de met zorg en passie geproduceerde musicals. Faciliteiten als eigen restaurants, stijlvolle architectuur en aansprekende kunstcollecties hebben in Nederland aantoonbaar bijgedragen tot het succes van de onderneming.

Bart van Schriek, cfo en lid van de Raad van Bestuur van Stage Holding International, noemt de overname een mijlpaal in de snelle groei van de onderneming: 'Hierdoor krijgen wij controle over de derde musicalmarkt ter wereld. New York en Londen zijn risicovolle markten, Nederland een kleine. Duitsland is een bijzonder aantrekkelijke en vooral ook grote markt. Alle internationale successen komen sinds jaren naar Duitsland en dat zal voortaan altijd via ons lopen. Nu wij minder energie hoeven te steken in de concurrentie kunnen wij ook andere vormen van content ontwikkelen, zoals een eigen organisatie voor kaartverkoop en een aanbod van reizende producties als De La Guarda. Als je het goed doet, is Duitsland zonder meer een profijtelijke markt.'

Stage Holding GmbH werd in april 2000 opgericht als 100% dochter van Stage Holding International. Joop van den Ende's live entertainment bezit, naast de eigen musicalproducties, rechten op enkele tientallen internationale successen. Het bedrijf telt 3.000 werknemers in 30 landen. Behalve musicals brengt Stage Holding toneel, ijsshows, concerten en evenementen van hoog professioneel niveau.

Voor nadere informatie:
Stage Holding, Maarten van Nispen

020-3052.243 of 06-201.307.90 (maarten.van.nispen@stageholding.nl)

01 jul 02 13:48
Deel: ' Bod Stage Holding op vier Duitse theaters '
Lees ook