ANKO

Boegbeeld brancheorganisatie Koninklijk onderscheiden

Kappersvoorzitter Piet Kalle heeft bij zijn officiële afscheid de Koninklijke onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje Nassau in ontvangst mogen nemen.

Kalle is bijna 26 jaar voorzitter geweest van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO). Tijdens de speciale afscheidsbijeenkomst, waar honderden mensen uit de kapperswereld en het midden- en kleinbedrijf acte de présence gaven, overhandigde hij de voorzittershamer aan zijn opvolger Tweede-Kamerlid mevrouw mr. Bibi de Vries. Kalle kreeg de Koninklijke onderscheiding door de Gelderse Commissaris van de Koningin J. Kamminga opgespeld.

Piet Kalle heeft zich jarenlang op bestuurlijk niveau verdienstelijk gemaakt voor de kappersbranche, zowel op nationaal als internationaal niveau. Als hoogtepunten in zijn carrière werden onder meer de spectaculaire groei van de branche genoemd, de collectieve reclamecampagne en de BTW-verlaging. Kalle blijft voorlopig nog wel actief als voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Ambachten.

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) behartigt als ondernemersorganisatie de belangen van de circa 6.300 aangesloten kapsalons. De ANKO rekent het tot haar taak om de kwaliteit en de professionaliteit, alsmede de structurele winstgevendheid van de aangesloten kappersbedrijven zoveel mogelijk te bevorderen en de vraag naar kappersdiensten te vergroten. In Nederland staan ruim 13.500 vestigingen geregistreerd. In de branche zijn meer dan 35.000 personen werkzaam.

Zoekwoorden:

Deel: ' Boegbeeld brancheorganisatie Koninklijk onderscheiden '
Lees ook