Boek De Domste Thuis van normale moeder in een hoogbegaafd gezin


ROTTERDAM, 20160104 -- Hoe is het als je man en kinderen intelligenter zijn dan jijzelf? Linda van der Klooster is niet dom, maar wel de domste thuis. Haar man, zoon Heron (11) en dochter Ilse (6) zijn alle drie hoogbegaafd en Linda niet. Ze schreef erover het boek De Domste Thuis - moeder in een hoogbegaafd gezin, dat vanaf nu te koop is via de (online) boekhandels.

Heron had gedragsproblemen en werd daarom op zijn achtste door een psycholoog getest. De uitslag: hoogbegaafd en verder niets, niet eens een klein stoornisje. Toen Heron overstapte naar een basisschool speciaal voor hoogbegaafde leerlingen, bloeide hij op. Inmiddels is zijn zusje Ilse ook getest en hoogbegaafd gebleken.

Drie jaar lang blogde Linda voor J/M voor Ouders over haar ervaringen met hoogbegaafdheid en de vooroordelen waar ze mee te maken kreeg, ook die van haarzelf. Inmiddels is Linda een groot voorstander van het “labelen” van kinderen. Dankzij het stempeltje hoogbegaafd kon er beter worden ingespeeld op Herons gedrag en behoeften.

In het boek komen niet alleen de belevenissen van Heron en zijn zusje aan bod, maar wordt ook aandacht besteed aan aan hoogbegaafdheid gerelateerde onderwerpen als executieve functies, mindset en frustratietolerantie.

Herkenbaar voor (groot)ouders van hoogbegaafde kinderen en interessant voor leerkrachten en anderen die beroepshalve te maken hebben met hoogbegaafde leerlingen.

Linda van der Klooster (45) is freelance journalist en bedrijfsfilmer. Ze is getrouwd met Robert en de moeder van Heron (11) en Ilse (6) en woont in het dorp Rozenburg, een buitenwijk van Rotterdam.


Deel: ' Boek De Domste Thuis van normale moeder in een hoogbegaafd gezin '
Lees ook