Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Varkentje heeft koorts' vertelt kinderen en ouders over koorts Nelleke Scherpbier (auteur), Marianne Witvliet (illustratrice) en Ruud Nijman (arts) lanceren voorlichtingsboekje voor kinderen

Zoetermeer/Rotterdam, 14 maart 2012

Koorts bij kinderen is een veelvoorkomend probleem. Om over koorts goede en begrijpelijke voorlichting te kunnen geven, hebben een schrijfster, een illustratrice en een arts de krachten gebundeld met het boekje 'Varkentje heeft koorts' als resultaat. Het boekje wordt uitgegeven door uitgeverij Mozaïek en wordt op 14 maart feestelijk overhandigd aan acteur en muzikant Joris Lutz.

Koorts bij kinderen is een veelvoorkomend probleem in de huisarts- en kindergeneeskunde. Onder leiding van prof. dr. Henriette A. Moll en dr. Rianne Oostenbrink doet de onderzoeksgroep Besliskunde op de Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis hier onderzoek naar. Goede voorlichting over koorts is belangrijk. Arts-onderzoeker drs. Ruud Nijman: "Hoe weten we bij welk kind er sprake is van een ernstige infectie? Kunnen we deze ernstige infecties voorspellen of vroegtijdig vaststellen? En hoe moeten we ouders informeren als ze weer naar huis gaan? Op welke alarmsymptomen horen ouders te letten?" In samenwerking met Nelleke Scherpbier (schrijfster van kinderboeken), Marianne Witvliet (schrijfster en illustrator van kinderboeken) en uitgeverij Mozaïek heeft de onderzoeksgroep nieuw voorlichtingsmateriaal voor ouders en hun kinderen ontwikkeld. Het kinderboekje 'Varkentje heeft koorts' is bestemd voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud en hun ouders. 'Varkentje heeft koorts' informeert ouders en hun kind over het bezoek aan de Spoedeisende Hulp en over veel voorkomende problemen bij koorts. 'Varkentje heeft koorts' is tot stand gekomen met financiële ondersteuning door de Stichting Coolsingel. Op woensdag 14 maart 2012 wordt het eerste exemplaar van 'Varkentje heeft koorts' symbolisch overhandigd aan acteur en muzikant Joris Lutz. Tevens wordt op deze middag de verbouwde afdeling Spoedeisende Hulp van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis gepresenteerd.

Programma woensdag 14 maart 2012
14.00 uur Knutselmiddag, Dieren aaien en een Kleurplatenwedstrijd Centrale hal 15.30 uur Presentatie en overhandigen eerste exemplaar "Varkentje heeft koorts" 15.35 uur Voorlees-sessie met uitbeelding door Hofplein theater 15.55 uur Bekendmaking winnaar van de kleurplatenwedstrijd 16.00 uur Informatief programma met onder andere: wetenschappelijke onderbouwing van "Varkentje heeft koorts" door prof.dr. Henriëtte Moll, virtuele rondleiding over de vernieuwde Spoedeisende Hulp en toelichting door uitgeverij Mozaïek 16.20 - 17.00 uur Borrel

Erasmus MC is het grootste en wetenschappelijk meest toonaangevende Universitair Medisch Centrum van Nederland. Bijna 13.000 medewerkers werken binnen de kerntaken patiëntenzorg, onderwijs en wetenschap continu aan een verbetering en versterking van de individuele patiëntenzorg en de maatschappelijke gezondheidszorg. Zij ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen dit over aan toekomstige professionals en passen dit toe in de zorg voor patiënten. De komende vijf jaar wil Erasmus MC uitgroeien tot één van de beste medische instituten in de wereld. Erasmus MC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU): www.nfu.nl.
www.erasmusmc.nl

Voor meer informatie over het boek, klik hier.

Deel: ' Boek Varkentje heeft koorts vertelt kinderen en ouders over koorts '


Lees ook