PERSBERICHT - Hattem 12 augustus 2009

Boekdebuut voor 18-jarige dyslect uit Hattem

HATTEM - De 18- jarige Eduard Poot uit Hattem ziet zijn langgekoesterde wens in vervulling gaan: een zelf geschreven boek uitgeven. Hij laat daarmee zien dat dyslexie geen belemmering hoeft te zijn om als schrijver te debuteren.

Als klein jochie wist Eduard Poot al dat hij schrijver wilde worden. Zojuist heeft hij zijn havo-diploma gehaald en dat valt samen met de verschijning van zijn eerste boek met de titel 'Jack, de strijd om de Padova'. Het is een misdaadroman, geinspireerd door de grote jeugdliefde van Eduard : James Bond. "Als ik vroeger met mijn vriendjes speelde, fantaseerden we altijd een eigen figuur die op James Bond leek. Daaruit is mijn hoofdpersoon Jack geëvolueerd. Op de basisschool wist ik al dat ik later schrijver wilde worden. Ik begon toen al te fantaseren over mijn eerste boek". Op het voortgezet onderwijs kreeg Eduard een laptop wegens zijn woordblindheid (dyslexie). "Vanaf dat moment begon het verhaal te groeien. Uiteindelijk is dit boek het resultaat". 'Jack, de strijd om Padova' gaat over een succesvolle maffiabaas in Italië die verzeild raakt in een gevecht met een rivaliserende bende.

Het uitkomen van zijn boek bij de druk-op-aanvraag uitgeverij Free Musketeers ziet Eduard vooral als een overwinning op zijn dyslexie. "Veel mensen vinden het raar dat iemand met dyslexie schrijver wil worden. Mijn fantasie en creativiteit leiden er niet onder. Ze zeggen weleens dat iemand met een handicap, juist sterker in iets anders is. Misschien geldt dat voor mij bij verhalen schrijven".


Noot voor redacties

Deel: ' Boekdebuut voor 18-jarige dyslect uit Hattem '


Lees ook