Digitale Gemeente Houten

Boekenweek in Houtense bibliotheek

vrijdag 14 maart 2003 - Bron: Bibliotheek Houten

Van woensdag 12 maart tot en met zaterdag 22 maart 2003 is het Boekenweek. Onder het motto STYX staan in de 68ste Boekenweek leven en dood in de letteren centraal. Het motto is ontleend aan de rivier de STYX, die in de mythologie moet worden overgestoken om van Het land der levenden naar het Dodenrijk te gaan.

GRATIS BOEKENWEEKTEST IN DE BIBLIOTHEEK

Theo van den Boogaard tekent de dood is de tweede Boekenweektest. Voor deze uitgave zijn 25 werken - waaronder twee gedichten voorzien van een typerende illustratie. De lezer wordt uitgenodigd de 25 titels over leven en dood in de letteren aan de juiste illustraties te koppelen.
De Boekenweektest is een cadeau van de openbare bibliotheek bij het lenen van ten minste één boek tijdens de Boekenweek.

BOEKENWEEKGESCHENK

Het Boekenweekgeschenk, Gala, is dit jaar geschreven door Ronald Giphart. In Gala, zoekt de hoofdpersoon antwoord op de vraag hoe verdrietig je mag zijn als de man met wie je een geheime relatie onderhoudt plotseling overlijdt. Door de ogen van deze jonge actrice volgen we de verwikkelingen voorafgaand aan het gala, dat op zijn dringende postume verzoek toch doorgaat.

Het Boekenweekgeschenk krijgt u cadeau bij aankoop van ten minste 11,11 aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekgeschenk is zaterdag 15 maart geldig als treinkaartje.

LEZING

Op woensdag 19 maart 2003 houdt Danny Janssen een lezing in de Houtense bibliotheek over Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan van Louis Couperus. De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur al open. Kaarten à 5,-- zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Houten en Boekhandel Wijs.

BOEKENKASTKIST

Tijdens de Boekenweek treft u in de Houtense bibliotheek een speciale boekenkast aan. De kast kan omgebouwd worden tot doodkist, waarbij de boekenplanken het deksel vormen van de kist. De kast is beschikbaar gesteld door Maretta van Winkel, Persoonlijke Uitvaartverzorging te Houten.
De ontwerper van de kist, meubelmaker Hans Rademaker, heeft de kist thuis ook in gebruik als boekenkast: Wanneer je bij iemand thuis bent, kun je uit zijn boekenkast aflezen wat hem interesseert. De inhoud van de boekenkast is een afspiegeling van iemands leven. Zoals de boekenkast het omhulsel van boeken is, vormt het lichaam het omhulsel van de ideeën die de mens in zich heeft.
Tijdens de Boekenweek bevat de kast een selectie van de boeken uit de bibliotheek, passend bij het thema van de Boekenweek.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Boekenweek in Houtense bibliotheek '
Lees ook