BoekTweePuntNul - over web 2.0, social media en webtools


125 auteurs leggen 125 toepassingen uit

HOENSBROEK, 20111010 -- Het eerste boek over Social Media, Web 2.0 en Webtools geschreven door 125 co-auteurs. Deze crossmediale publicatie is tot stand gekomen op basis van co-creatie en crowdsourcing onder een Creative Commons licentie. 125 auteurs verhelderen 125 verschillende toepassingen op het gebied van social media en web 2.0 Het boek is bedoeld voor iedereen tussen de 10 en de 100 jaar die belangstelling heeft in web 2.0 en social media maar misschien net niet weet waar te beginnen. BoekTweePuntNul is een initiatief van Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff.

De website (www.boektweepuntnul.nl) werd in juni gelanceerd met een lijst van 50 mogelijke  onderwerpen. Een oproep voor deelname aan het project werd verspreid via de sociale netwerken zoals Twitter. De respons was verbluffend. Nog geen vier dagen later hadden zich ruim 100 auteurs voor evenzoveel onderwerpen gemeld. Zoals een van de co-auteurs schreef: ‘Alsof je voor een vitrine vol gebakjes staat en je mag er maar eentje uitkiezen’.

Uiteindelijk ontstond een collectief van 125 co-auteurs vanuit het onderwijs, bedrijfsleven, de zorg en de overheid. Schrijvers uit Nederland, Vlaanderen en zelfs vanuit Curacao. De deadline kwam snel dichterbij en op 1 augustus waren vrijwel alle hoofdstukken binnen. Op 8 oktober wordt het boek in aanwezigheid van vele co-auteurs gelanceerd in Beeld en Geluid in Hilversum tijdens FeestjeTweePuntNul.

Naast de reguliere uitgave is er ook een speciale onderwijseditie verschenen. Deze is verrijkt met vele onderwijstips. Tevens is een aantal hoofdstukken over onderwijsgerelateerde onderwerpen opgenomen zoals hoe je als school om zou kunnen gaan met social media, over de didactiek bij het gebruik van web 2.0 in de dagelijkse lespraktijk, over Lerende Netwerken en over Creative Commons (het auteursrechten alternatief).

Het ontstaan van BoekTweePuntNul is een web 2.0 project zoals web 2.0 bedoeld is.

Colofon

Titel                 BoekTweePuntNul
Subtitel            over Web 2.0, Social Media en Webtools
Auteurs           Louis Hilgers & Tessa van Zadelhoff + 123 co-auteurs
Uitgever           Educos i.s.m. Van Buurt Boek
Telefoon           06 51089585
Website           www.boektweepuntnul.nl
Email
               info@boektweepuntnul.nl
Twitter
            @boektweepuntnul
Druk                1e druk oktober 2011
ISBN/NUVI       978-90-5906-284-9 (reguliere uitgave)
ISBN/NUVI       978-90-5906-285-6 (onderwijs editie)


Deel: ' BoekTweePuntNul - over web 2.0, social media en webtools '
Lees ook