Boer Zoekt Vrouw-LIVE toont veelzijdigheid Boerenjongens


VILSTEREN, in het Vechtdal van Overijssel, 20120524 -- Zaterdag 19 mei was het dan zover: Boer zoekt Vrouw LIVE vond plaats in het dorpje Vilsteren in het Vechtdal van Overijssel. Met de voeten in de klei en het hoofd in de wolken kwamen velen het boerenleven proeven, zien en voelen. De Boerenjongens van Eliterna zorgden ervoor dat het proeven letterlijk kon worden genomen. De bereidingen met Eliterna Boerenjongens vielen goed in de smaak.

Boeren en allen die houden van het landelijke leven geïnspireerd door verrassende recepten
Dat Boerenjongens erg lekker zijn op de pannenkoek, over roomijs en in appeltaart, weet iedereen. Maar dat de Eliterna Boerenjongens en –meisjes ook hartige gerechten een verrassend smakelijke wending kunnen geven, was nieuws op Boer zoekt Vrouw-LIVE. Veel TV-boeren van de afgelopen seizoenen kwamen graag even proeven. Zij en hun partners stonden versteld van de smakelijke gerechten die ter plekke vers werden bereid. Ook bij hun fans vielen de verrassende smaakcombinaties goed in de smaak: de bevestiging dat je met Boerenjongens alle kanten op kunt.

De gerechten met Eliterna die op Boer zoekt Vrouw LIVE werden bereid zijn:

* Gewokte Hollandse groenten met Boerenjongens
Verhit de wok en giet er wat wokolie in. Als de olie op temperatuur is, de groenten (zelf gesneden of kant en klaar) toevoegen en voortdurend omscheppen op hoog vuur. Zodra de groenten verhit zijn voeg je de Eliterna Boerenjongens met een beetje brandewijn uit de pot toe. Blijf voortdurend omscheppen. Zodra de groenten beetgaar zijn, zal het nat van de Boerenjongens zijn verdampt. Het groentemengsel heeft dan de smaak van de kruidige brandewijn opgenomen en is dan gereed om op te dienen.
Dit gerecht is eenvoudig uit te breiden met reepjes vlees, vis of kip. Wok die dan als eerste en voeg daarna de groenten en iets later de Boerenjongens toe.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes, rijst, een stuk stevig stokbrood of verpakt in een wrap.

* Rijstepap met Boerenjongens en kaneel
Neem gekoelde rijstepap (zelf bereid of uit een pak) en giet het in een dessert schaaltje. Schep hierover 2 eetlepels Eliterna Boerenjongens met een beetje brandewijn uit de pot. Strooi er eventueel een beetje gemalen kaneel overheen. Schep het geheel goed door elkaar en smullen maar…
Een gemakkelijk, lekker en typisch Hollands nagerecht om de gaatjes op te vullen.

Laat je inspireren door de smaak van vroeger met Boerenjongens van Eliterna
Op de website www.eliterna.nl vind je nog meer heerlijke en verrassende recepten met Eliterna. Heb je zelf een nieuw gerecht bedacht met Eliterna? Deel het op www.facebook.com/Eliterna.


Deel: ' Boer Zoekt Vrouw-LIVE toont veelzijdigheid Boerenjongens '
Lees ook