Boerderijcampus winnaar 2015 in sector zorgboerderijen


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151019 -- Boerderijcampus is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de sector zorgboerderijen. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie in betrekkelijk korte tijd ontwikkeld tot een toonaangevende instelling op het gebied van zorg voor mensen met een beperking, met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Boerderijcampus weet door haar grote zorgzaamheid en professionaliteit een zeer grote mate van tevredenheid bij haar klanten te bereiken.’

‘Een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je voelt dat je erbij hoort.’ Boerderijcampus biedt een warm thuis voor kinderen en volwassenen met een beperking op drie locaties in Twente: in Denekamp voor kinderen, in Oldenzaal voor jongeren en in Tilligte voor volwassenen. Onder leiding van professionele begeleiders wonen zij in een groep samen en ontdekken zij in een ongedwongen sfeer hun talenten. Tegelijk verrichten ze diverse werkzaamheden op de boerderij. De professionals gaan mee op ontdekkingstocht en helpen waar nodig. Boerderijcampus was oorspronkelijk een normale boerderij waar melkvee werd gehouden en gefokt. Vanaf 2004 heeft het team onder leiding van Eddy en Ellen Loohuis-Derkman de overstap gemaakt naar een zorgboerderij.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Boerderijcampus een van de leidende bedrijven in haar branche, die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Kwaliteit is het sleutelwoord bij Boerderijcampus, want zij is continu bezig om haar diensten te verbeteren en de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden.’

Betrokken en zorgzaam team

De jury prijst met name het zeer betrokken en zorgzame team van professionals, dat er alles aan doet om mensen met een beperking zo goed mogelijk bij te staan en naar een passende plek in de maatschappij te begeleiden. Boerderijcampus biedt hiertoe een breed scala aan opvangmogelijkheden, zoals naschoolse opvang, dagopvang, weekendopvang, vakantie & logeeropvang, 1-op-1-begeleiding, crisisopvang en wonen op de boerderij. Ook zijn sommige locaties te reserveren voor teamuitjes en vergaderarrangementen, of kunnen ruiters met of zonder beperking paardrijden op de manege. ‘De combinatie van zorg en samen met anderen de boerderijdieren verzorgen, werkt in de praktijk uitstekend en vergroot de zelfstandigheid van de bewoners in hoge mate. Ze leren samen te werken en meer contact te maken met anderen, hetgeen hun gevoel voor eigenwaarde doet groeien. Boerderijcampus is daarmee een van de markantste zorgboerderijen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Boerderijcampus hoog in het vaandel. Met de zorg voor mensen met een beperking neemt zij al verantwoordelijkheid voor de sociale context. Daarnaast maakt de organisatie elk jaar een apart kwaliteitsjaarverslag en heeft zij diverse kwaliteitskeurmerken behaald. Kortom, een terechte branchewinnaar, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://boerderijcampus.nl

 Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


Deel: ' Boerderijcampus winnaar 2015 in sector zorgboerderijen '
Lees ook