KWETTERS


P e r s b e r i c h t

Boerentray doorontwikkeld met de eisen van nu

Kwetters ontwikkelt weer een innovatieve
wereldstandaard voor de verpakking van eieren

Medio 1999 introduceerde Kwetters een zelfdragende, supersterke eierendoos. Deze innovatieve verpakking was van meet af aan een enorm groot succes in Europa. In korte tijd gingen meer dan 1 miljard eieren in deze verpakking over de internationale toonbanken. Nu heeft Kwetters weer een innovatie op het gebied van eierendozen. Een innovatie, met een vleugje romantiek en nostalgie, maar gebaseerd op de huidige eisen van de handel en consumenten: de boerentray.

Het principe van de boerentray bestaat al ruim 65 jaar en is 's werelds oudste pulpverpakking voor eieren. Iedereen kent hem ongetwijfeld uit een lichtgrijs verleden. Het waren die pulpkartonnen bodems, waarin eieren open en bloot rechtop stonden. Kwetters heeft op een ingenieuze wijze die boerentray doorontwikkeld met veel aandacht voor de sterkte van de verpakking, het gemak voor de consument én het sparen van het milieu. Daarmee zet Kwetters weer een nieuwe wereldstandaard neer voor de verpakking van eieren.

De boerentray van Kwetters anno 2002 maakt alleen gebruik van het milieuvriendelijke pulpkarton. De oude varianten die nu op de markt zijn, worden altijd in plastic geseald. En dat komt het milieu en het gebruikersgemak niet ten goede. De taferelen om met een mes de plastic verpakking eraf af te halen of met geweld open te scheuren, zijn bekend. De ellende van rondvliegende eieren als het fout gaat ook. De boerentray van Kwetters, waarin negen eieren passen, wordt niet geseald in plastic. Dat is ook niet nodig. Kwetters is er namelijk in geslaagd om met een minimaal gebruik van het pulpkartonnen materiaal een eierendoos te ontwikkelen die sterk genoeg van zichzelf is en de eieren optimaal beschermt. Een ander groot voordeel is dat de doos eenvoudig te openen en te sluiten is. De consument kan daardoor al voor aankoop zien wat hij koopt en thuis zonder enig probleem de eieren uit de verpakking halen.


Geachte redactie,

Kwetters neemt in de wereld van de eierenhandel een vooraanstaande positie in. De onderneming in Veen zorgt voortdurend voor de verbetering van het product ei. Kwetters heeft bijvoorbeeld heel veel aandacht voor de kwaliteiten en herkomst van eieren. Ook op het gebied van verpakking is Kwetters innovatief. De zelfdragende eierendoos die een paar jaar geleden de markt veroverde, is daarvan een voorbeeld. Nu heeft Kwetters weer een vernieuwende verpakking ontwikkeld: de boerentray anno 2002.
Bijgaand persbericht gaat daarover. Aan u het vriendelijke verzoek aandacht te besteden aan deze ontwikkeling die veel fooddetaillisten en consumenten zal aanspreken.

Bij voorbaat dank voor de geboden ruimte en met vriendelijke groet,

Henk vanden Diepstraten.

Noot:

Voor meer informatie over de nieuwe boerentray en Kwetters kunt u terecht bij:

Kwetters
Peter Koelewijn
t. 0416-69 59 00
e. info@ kwetters-eieren.nl

19 jun 02 10:03

Deel: ' Boerentray doorontwikkeld met de eisen van nu '
Lees ook