Boete schrikt Nederlandse gebruikers streamingdiensten massaal af


Amsterdam, 20151023 -- Uit een onderzoek van MrKortingscode.nl onder 1057 respondenten blijkt dat ruim 72% van de Nederlanders overweegt om te stoppen met het streamen van films en series via de illegale streamingdienst Popcorn Time. Na recente media-aandacht over het actief opsporen van gebruikers, lijkt de bereidheid tot het naleven van de wet hiermee groot.

52% van de Nederlanders geeft aan zo nu en dan tot regelmatig gebruik te maken van illegale streamingdiensten als Popcorn Time. Tot op heden heeft geen van de ondervraagden uit het onderzoek van MrKortingscode.nl, zoals ook uit de recente berichtgeving van de media blijkt, hier tot op heden een boete voor ontvangen.

Dit zal binnenkort echter kunnen gaan veranderen, nu BREIN aan heeft gegeven actief op jacht te gaan naar gebruikers van streamingdiensten. Deze berichtgeving lijkt effect te hebben: 72,8% van de respondenten overweegt te stoppen met het gebruik van een streamingdienst indien hierbij de kans op een boete enigszins aanwezig is. Daarnaast overweegt 18% over te stappen naar legale alternatieven als Netflix en Videoland.



Noot voor redacties:

Deel: ' Boete schrikt Nederlandse gebruikers streamingdiensten massaal af '




Lees ook