BOKS van Greenchoice: inzicht om energie te besparen via slimme meter


Besparen met plezier levert fors energievoordeel

ROTTERDAM, 20161206 -- Gratis de data uit de slimme meter goed benutten én op een leuke manier energie besparen. Dat kan vanaf nu met BOKS, de nieuwe energieservice van Greenchoice. BOKS laat als eerste, zonder kosten of stekkers, het energieverbruik per apparaatgroep zien én daagt uit om te besparen. Gewoon via een app. Hoeveel stroom verbruikt de ijskast? Wat kost die douchebeurt? BOKS laat het zien op telefoon en tablet en gebruikt daarmee de data van de slimme meter zoals dat is bedoeld: om te helpen besparen.

[BOKS van Greenchoice: inzicht om energie te besparen via slimme meter] Uniek detailniveau
Uniek is dat BOKS het verbruik op kwartierbasis in detail weergeeft, uitsplitst naar apparaatgroep, ersoonlijke bespaartips geeft én speelse ‘challenges’ bevat om energieverspillend routinegedrag aan te pakken. Dat scheelt al snel 15% of meer in energieverbruik, en dus op de kosten. BOKS is gratis te downloaden en te gebruiken voor 400.000 klanten in de Greenchoice-app. Zo werkt BOKS: https://vimeo.com/193379805

Bekijk alle filmpjes over BOKS hier:
BOKS Lichtknopjes schieten, bij opa en oma: https://vimeo.com/193862226
BOKS Samen in de Co-sie, gezellig: https://vimeo.com/193862134
BOKS Koud douchen, brrrr: https://vimeo.com/193861932

Slim meten en inzichten benutten
Een slimme meter heeft pas echt nut als je er iets mee doet. Allereerst door te bekijken wat je verbruikt en vervolgens op basis daarvan actief te besparen. BOKS laat precies zien hoeveel gas of stroom waar in huis heen gaat: koeling, CV, elektronica, wassen. Wéten wat je verbruikt is de eerste stap naar besparen: zo’n 10% gaat dan al vanzelf. Daarnaast vreet onnodig sluipverbruik veel energie: circa 15%. De CV lager, de TV van standby af en de waterkoker vervangen: het energieverbruik daalt nóg verder. En daarmee ook de kosten.

Samen speels besparen
Energie-experts zijn het er allemaal over eens dat besparen leuk en makkelijk moet zijn. BOKS daagt gebruikers dan ook uit om op een speelse manier minder energie te gebruiken. De eerste challenges zijn:
- Het Grote Douchespel: bij de app hoort een kaartspel met negen opdrachten
- De Oernacht: tips voor een ouderwets avondje zonder elektriciteit
- Een Trivia-quiz over sluipverbruik of gloeilampen

Elke paar weken verschijnt er een nieuwe uitdaging in BOKS.

Iedereen kan meedoen, ook zonder slimme meter
Wie nog geen slimme meter heeft, kan gewoon meedoen met de uitdagingen van BOKS door zelf regelmatig meterstanden in de app in te vullen en bekijken wat de bespaarinspanningen hebben opgeleverd. 

Slimme kijk op stroomverbruik
Leuk en makkelijk besparen is onderdeel van de duurzame missie van Greenchoice: klanten helpen om zo min mogelijk energie te gebruiken en zoveel mogelijk zelf of samen op te wekken, onder meer met behulp van innovatieve technologie. BOKS werkt met een slim algoritme dat een patroon in het stroomverbruik herkent: de espressomachine geeft pieken, de verwarming slaat aan op bepaalde tijden. BOKS koppelt dat verbruik aan relevante bespaartips. Een van de testklanten ontdekte bijvoorbeeld dat zijn koeling een kwart van het stroomverbruik opslokte. En kreeg van BOKS de tip om de vriezer te ontdooien waarna het verbruik snel daalde. 

Volgend jaar volgt een uitbreiding op BOKS in de vorm van een klein apparaatje waarmee verbruik ook realtime in de app zichtbaar is.


Deel: ' BOKS van Greenchoice inzicht om energie te besparen via slimme meter '
Lees ook