Bollegraaf Recycling Solutions winnaar 2016 Recyclingmachines-branche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160725 -- Bollegraaf Recycling Solutions is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Recyclingmachines-branche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Bollegraaf Recycling Solutions weet zijn uitgebreide kennis van recyclingmachines te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een absoluut topbedrijf!’

Met meer dan 50 jaar ervaring geldt Bollegraaf als een vooraanstaande leverancier van turn-key oplossingen voor afvalscheiding en recycling in Europa, Noord-Amerika, Canada en Mexico. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Bollegraaf een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Bollegraaf, want men is continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de klant.’ De plannen liggen klaar: optical sorteerystemen, de nieuwe sorteertechnieken, customer portals, apps waarop klanten realtime de output van machines kunnen zien, SCADA-systemen (boordcomputers voor installaties en machines) die een cruciale rol gaan vervullen op het (preventief) onderhoud aan machines.   In de markt zet Bollegraaf zich neer op zijn sterke punten: lange levensduur, weinig onderhoud, nauwelijks ‘downtime’en een hoge capaciteit. De machines zijn niet altijd de goedkoopste in aanschaf, maar wel in kosten per ton afval. Begrippen als ‘total cotst of ownership’ winnen snel terrein.

Wereldtop

In zijn meer dan 50-jarige bestaan heeft Bollegraaf zich ontwikkeld van een puur Nederlandse onderneming tot een multinational met honderden medewerkers en vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en de VS, behorend tot de wereldtop van afvalverwerkingsmachinefabrikanten. Kwaliteit en klantgerichtheid staan daarbij voorop.

‘Opvallende policy van Bollegraaf is dat het zijn afvalverwerkingsmachines modulair heeft ontworpen en opgebouwd’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Naarmate afvalstromen en volumes bij een afvalverwerkingsbedrijf toenemen of veranderen, kunnen nieuwe modules op de bestaande machines als het ware worden toegevoegd. Voor de klant is dat efficiënter en ook relatief goedkoper dan het vervangen van een complete machine. Bovendien worden alle modules en onderdelen met bouten en moeren bevestigd, en niet gelast. Op deze wijze zijn reparaties eenvoudiger uit te voeren door lokale monteurs, waar ook ter wereld.’

Bollegraaf Recycling Solutions is gevestigd in Appingedam, met daarnaast een productie en R&D locatie in Emmen heeft circa 300 medewerkers in dienst en is internationaal actief. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper. Terecht de branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.bollegraaf.comOver het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 13:55 uur. 


Deel: ' Bollegraaf Recycling Solutions winnaar 2016 Recyclingmachines-branche '
Lees ook