Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Mogelijke bom in vuilniszak

ABCOUDE In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 augustus kreeg de politie de melding dat in een vuilniszak mogelijk een bom zat.

Rond half twee in de nacht meldde een bewoner van Abcoude dat op het Fluitekruid een vuilniszak op straat lag en dat daaruit tikkende geluiden kwamen. De man dacht dat er mogelijk een bom in de zak zat.

De politiemensen troffen op het Fluitekruid de melder bij een stapel vuilniszakken. Ook zij hoorden uit een vuilniszak een tikkend en zoemend geluid komen. Met de nodige voorzichtigheid en gewapend met handschoenen haalde een politieman de zak eerst tussen de andere zakken vandaan. Hij opende de vuilniszak en trof daarin een politiemotor met agent aan.

Het betrof een stuk elektrisch speelgoed waarin de batterijen nog zaten en waarvan de motor werkte. Kennelijk was bij het neergooien van de vuilniszak de motor aangegaan. Toen de politieman het beetpakte gingen vervolgens ook nog de zwaailichten en sirene van het speelgoed werken.

De politiemensen hebben de politiemotorrijder weer geluidloos aan het huisvuil toevertrouwd.

Alcoholcontrole

BREUKELEN / VINKEVEEN De politie heeft op maandag 6 augustus een alcoholcontrole gehouden en een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

De controle vond in de avonduren op de Straatweg in Breukelen plaats. Geen van de 51 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bleek (teveel) te hebben gedronken.

Rond half tien in de avond zag een politieman een automobilist in Mijdrecht rijden. Hij zag dat de man door een rood verkeerslicht reed en over een doorgetrokken streep inhaalde. Op de Provinciale Weg N 201 in Vinkeveen kreeg de man een stopteken. De politieman bemerkte dat de automobilist, 30 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, naar alcohol rook. De man weigerde echter aan een blaastest mee te werken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 530 ug/l (1,35 promille), bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, hij kreeg een rijverbod van vijf uur en bekeuringen voor het weigeren van de blaastest, het door rood rijden en het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Inbrekers overlopen

VINKEVEEN In de nacht van zondag 5 op maandag 6 augustus zijn twee inbrekers door een bewoner betrapt.

Rond half twee in de nacht hoorde de bewoner van een woning aan de Vinkenkade gestommel op de begane grond van zijn woning. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij vanaf de overloop dat een man in de hal liep, dat de voordeur openstond en dat voor het huis nog een man liep. De betrapte inbrekers kozen daarop het hazenpad.

Zij bleken de voordeur te hebben opengebroken en hadden de benedenverdieping van de woning doorzocht. Zij hadden al enige goederen buiten en in de hal klaargezet om mee te nemen. Ondanks dat er direct een onderzoek in de omgeving werd ingesteld, troffen politiemensen de verdachten niet meer aan. Vooralsnog vermissen de bewoners niets uit hun woning.

Politie waarschuwt voor oplichter

Vinkeveen - Op maandag 30 juli is een 60-jarige vrouw opgelicht door een man die een verhaal ophing dat zij uitgeloot was voor een cadeau en dit helemaal gratis en voor niets zou krijgen. De vrouw had hiervoor uiteraard wel interesse, waarop de man het cadeau ophaalde uit zijn auto. Het gratis cadeau bleek een koffer met bestek te zijn. De vrouw moest wel voor ontvangst tekenen en was volgens de nette heer ook verplicht de portokosten van 320 gulden te betalen. Daar stond de man op, volgens de aangeslagen vrouw.

De vrouw, onder de indruk van hetgeen de man allemaal vertelde, betaalde het geld waarop de man vertrok en de koffer met bestek in de woning achterliet. Daar de vrouw lijdt aan een ziekte waardoor haar gezichtsvermogen is aangetast, beschikt de politie maar over een summier signalement. Ook de gegevens van de auto waarmee de man reed, zijn niet bekend. Het signalement van de man luidt: een blanke man van ongeveer 50 jaar, met zwart kort haar en keurig gekleed in een donker pak met overhemd en stropdas. De man sprak beschaafd Nederlands. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en adviseert niet in te gaan op dit soort gratis aanbiedingen. De politie weet niet of meer personen slachtoffer geworden zijn van deze man. Indien dit wel het geval is, dan kunnen zij dit persoonlijk melden bij het politiebureau in Mijdrecht aan de Industrieweg 46 of via het telefoonnummer 0900 - 8844.

Dit is het tweede landelijke toegangsnummer van de politie in heel Nederland. U hoeft dus nog maar twee nummers te onthouden. Het alarmnummer 1-1-2 en dit 0900 - 8844 nummer. Door de komst van dit tweede nummer zijn alle andere publieksnummer van de politiebureaus hiermee komen te vervallen.

Deel: ' 'Bom' in vuilniszak in Abcoude blijkt speelgoed-politiemotor '
Lees ook